Варення з ранеток цілком
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки - процес цікавий і зовсім нескладний. Якщо ви любите натуральне домашнє варення, тоді поповнити вашу колекцію улюблених рецептів пропоную цим класним варіантом.
Поспішаю показати вам простий спосіб, як приготувати варення з ранеток цілком. Його можна зварити як на зиму, розклавши по стерилізованим баночках і засукавши, так і в якості солодкого десерту до чаю. Яблучка виходять ароматними, смачненьким і чудово тримають форму. Обов'язково спробуйте!
- Ранетки - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Ранетки вимийте і висушіть, акуратно видаліть хвостики. Для варення підійдуть тільки цільні і незіпсутий яблука.
2. У велику каструлю влийте воду і всипте цукор. Доведіть до кипіння сироп і проваріть буквально хвилинку.
3. Викладіть ранетки в сироп, проваріть хвилини 4 і зніміть з вогню. Акуратно, не перемішуючи. Залиште варення годин на 6. Після знову доведіть до кипіння, provara 3-4 хвилини і остудіть. Повторіть через 6 годин процес ще раз.
4. Ось таке апетитне варення вийде в результаті. Пригощайтеся!