Варення з ранеток на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Варення можна зробити практично з будь-яких фруктів, ягід, квіток і навіть деяких овочів. Загалом - на будь-який смак і колір. Кожен знайде собі своє улюблене і неповторне ласощі.
У свій рецепт я описала, як приготувати варення з ранеток на зиму. Багато хто недооцінює ці дрібні яблучка. Але ж з них виходять відмінні заготовки на зиму. У сирому вигляді вони не дуже солодкі, але все виправляє варіння з цукром. Обов'язково спробуйте приготувати чудовий десерт, може, він доведеться вам до душі.
- Ранетки - 1 кілограм
- Цукор - 1, 3 кілограма
- Вода фільтрована - 100 мілілітрів
Ранетки промийте під проточною водою. Потім дайте стекти всій рідини. Відріжте гілочки, (залиште приблизно 1см.) і видаліть квітколоже.
Яблука засипте в казан разом з цукром і водою. Все перемішайте і доведіть до кипіння на тихому вогні. Потім проваріть ще 10 хвилин, дайте суміші охолонути. Далі прокип'ятіть (15 хвилин) і знову остудіть. І в третій раз прокип'ятіть.
Простерилизуйте банки і кришки. Влийте в ємність гаряче варення, закупорте кришкою. Як заготівля охолоне, можете приступати до дегустації.