Рецепт Варення з ранеток на зиму фото

Варення з ранеток на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Варення можна зробити практично з будь-яких фруктів, ягід, квіток і навіть деяких овочів. Загалом - на будь-який смак і колір. Кожен знайде собі своє улюблене і неповторне ласощі.

Опис приготування:

У свій рецепт я описала, як приготувати варення з ранеток на зиму. Багато хто недооцінює ці дрібні яблучка. Але ж з них виходять відмінні заготовки на зиму. У сирому вигляді вони не дуже солодкі, але все виправляє варіння з цукром. Обов'язково спробуйте приготувати чудовий десерт, може, він доведеться вам до душі.

  • Ранетки - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 3 кілограма
  • Вода фільтрована - 100 мілілітрів
варення з ранеток на зиму - фото крок 1
Ранетки промийте під проточною водою. Потім дайте стекти всій рідини. Відріжте гілочки, (залиште приблизно 1см.) і видаліть квітколоже.
варення з ранеток на зиму - фото крок 2
Яблука засипте в казан разом з цукром і водою. Все перемішайте і доведіть до кипіння на тихому вогні. Потім проваріть ще 10 хвилин, дайте суміші охолонути. Далі прокип'ятіть (15 хвилин) і знову остудіть. І в третій раз прокип'ятіть.
варення з ранеток на зиму - фото крок 3
Простерилизуйте банки і кришки. Влийте в ємність гаряче варення, закупорте кришкою. Як заготівля охолоне, можете приступати до дегустації.

Схожі рецепти