Рецепт Варення з ранеток з хвостиками фото

Варення з ранеток з хвостиками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Пропонуємо смачний рецепт, як приготувати варення з ранеток з хвостиками. Виходить дуже смачно, тим більше що так його (варення) найзручніше їсти. Сподобається і дорослим, і діткам!

Покроковий рецепт допоможе вам приготувати смачне варення. Краще вибирати стиглі і цільні фрукти, так вийде смачніше і варення буде виглядати гарніше при подачі. Вам знадобиться мінімальний набір продуктів: яблука, цукор, вода і лимонна кислота. Варто витратитися згодом, але результат зовсім не розчарує. Приступаємо до приготування.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 1
1. Беремо всі необхідні інгредієнти.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 2
2. Підбираємо однакові за розміром ранетки, щоб вони одночасно приготувалися. Ретельно промиваємо і перебираємо фрукти.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 3
3. Кожне яблуко протикаємо біля основи.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 4
4. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, висипаємо цукор.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 5
5. Додаємо лимонну кислоту.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 6
6. Акуратно опускаємо всі яблука в сироп, проварюємо після закипання хвилин десять-п'ятнадцять (ні в якому разі не перемішувати). Прибираємо з вогню і даємо охолонути.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 7
7. Процедуру з варінням повторюємо три рази, після кожного даємо варення повністю охолонути, в останній можна проварити яблука трохи довше.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 8
8. Дістаємо 1 штучку і перевіряємо, вони не повинні розвалюватися.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 9
9. Баночки стерилізуємо, заливаємо в них гаряче варення, закочує банки кришками.
варення з ранеток з хвостиками - фото крок 10
10. Готове варення можна подавати до столу, коли захочете, фрукти виходять цілісними і красивими (чи не перетворюється в кашу).

Схожі рецепти