Рецепт Суничне варення з хвостиками фото

Суничне варення з хвостиками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Суниця
Для діабетиків
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Якщо ви любите ягідні заготовки, тоді обов'язково візьміть на замітку цей дивно простий рецепт суничного варення з хвостиками. Дуже смачно і досить швидко - ідеальний варіант.

Цей рецепт приготування суничного варення з хвостиками підійде для тих, у кого немає часу довго займатися їх попередньою обробкою. Листочки (а точніше - чашелістнікі) абсолютно не відчуваються в варення.

1. Для початку з'єднайте в ємності, яку потім можна буде поставити на плиту, воду і цукор. Варіть цю суміш на невеликому вогні до тих пір, поки не отримаєте прозорий сироп.

2. Поки сироп закипає, акуратно промийте ягоди. Потім акуратно покладіть їх у киплячу рідину. Варимо близько 5 хвилин, а потім знімаємо і охолоджуємо.

3. Потім знову ставимо прокип'ятимо ягідки (теж 5 хвилин), після чого знову знімаємо з вогню і розливаємо по заздалегідь простерилизованнимбанкам.

4. Баночки закочує кришками, перевертаємо догори дном і охолоджуємо.

5. Готове варення (загорнене) можна зберігати і при кімнатній температурі. Якщо ж не хочете ризикувати - то тоді за класикою: в темному прохолодному місці.

До речі, використовувати цей варіант, як приготувати суничне варення з хвостиками можна і не для консервації. Просто остудіть його трохи і подавайте до столу.


  • Суниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
Цей рецепт приготування суничного варення з хвостиками підійде для тих, у кого немає часу довго займатися їх попередньою обробкою. Листочки (а точніше - чашелістнікі) абсолютно не відчуваються в варення.

1. Для початку з'єднайте в ємності, яку потім можна буде поставити на плиту, воду і цукор. Варіть цю суміш на невеликому вогні до тих пір, поки не отримаєте прозорий сироп.

2. Поки сироп закипає, акуратно промийте ягоди. Потім акуратно покладіть їх у киплячу рідину. Варимо близько 5 хвилин, а потім знімаємо і охолоджуємо.

3. Потім знову ставимо прокип'ятимо ягідки (теж 5 хвилин), після чого знову знімаємо з вогню і розливаємо по заздалегідь простерилизованнимбанкам.

4. Баночки закочує кришками, перевертаємо догори дном і охолоджуємо.

5. Готове варення (загорнене) можна зберігати і при кімнатній температурі. Якщо ж не хочете ризикувати - то тоді за класикою: в темному прохолодному місці.

До речі, використовувати цей варіант, як приготувати суничне варення з хвостиками можна і не для консервації. Просто остудіть його трохи і подавайте до столу.

Схожі рецепти