Рецепт Суничне варення без гіркоти фото

Суничне варення без гіркоти
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Суниця
Низькокалорійні
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 7 г. 0 хв.

"Царське варення" - саме так називають варення з суниці. Дивно смачне, дуже ароматне і корисне, воно підніме настрій і поповнить наш організм вітамінами. І готувати його дуже легко.

Опис приготування:

Варення з суниці - це спогади про тепле літо в холодну пору року. Ароматне і шалено смачне суничне варення готується дуже просто. А щоб збереглися всі корисні вітаміни, варити його ми будемо ще і швидко. Поділюся з вами простим рецептом приготування суничного варення без гіркоти, щоб холодними зиязиками вечорами воно піднімало вам настрій.

  • Суниця - 3 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Червона смородина - 1/2 склянки
суничне варення без гіркоти - фото крок 1
Суницю необхідно добре перебрати, видаліть всі травинки і чашолистки. Мити її я не рекомендую, ягоди помнуться і буде кашка. Можна тільки залити її ненадовго водою.
суничне варення без гіркоти - фото крок 2
Засипаємо чисту суницю цукром, залишаємо її так на 6-7 годин, а краще - на ніч, щоб ягоди пустили сік.
суничне варення без гіркоти - фото крок 3
Щоб варення з суниці не гірчить, додамо в нього червону смородину. Її повинно бути 16 частина від загального обсягу суниці.
суничне варення без гіркоти - фото крок 4
Відправляємо варення на вогонь, акуратно помішуючи, варимо його всього 5 хвилин після закипання
суничне варення без гіркоти - фото крок 5
Обов'язково знімаємо піну, яка утворюється під час кипіння. Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банки і залишаємо до повного охолодження.

Схожі рецепти