Суничне варення швидко
(покроковий рецепт з фото)
Лісова суниця - дуже корисна, ароматна і смачна ягода. А яке варення з неї виходить…просто божественне! Але щоб зберегти всі корисності і вітаміни, суницю будемо варити швидко.
Не буду розповідати про користь лісових ягід - суниці, ви і самі знаєте, яка вона корисна і смачна. Готувати варення з неї одне задоволення, аромат неймовірний. Але щоб зберегти цей аромат і вітаміни, варення треба варити зовсім небагато. Як приготувати суничне варення швидко, я вам розповім, і ви зможете насолодитися зимою цими ласощами!
- Суниця - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Покупну суницю краще всього акуратно промити в друшляку. Але якщо збирали самі, то тільки переберіть її, видаливши всіх комах і смітинки.
У невелику каструлю додаємо воду і цукор.
Відправляємо каструлю на вогонь, варимо сироп, довівши його до кипіння.
Чисту суницю перекладаємо в сироп і ставимо на середній вогонь.
Варимо варення 7-8 хвилин після закипання, акуратно помішуючи і знімаючи піну. Готове варення відправляємо в вимиті і простерилізовані банки, закриваємо кришками.