Суничне варення через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Час домашніх заготовок на зиму? Тоді не проходите мимо і зверніть увагу на цей досить простий рецепт суничного варення через м'ясорубку. Дуже ароматне, ніжне і неймовірно смачне.
Вельми тривалий процес - це очистити ягоди від хвостиків. Але при бажанні ви легко можете його виключити і приготувати суничне варення через м'ясорубку в домашніх умовах з хвостиками. Кількість цукру за смаком можна збільшити на 100-200 грамів, також як і регулювати кількість лимонної кислоти. Таке варення можна не тільки консервувати, але і відразу їсти.
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Кількість інгредієнтів, необхідних в рецепті приготування суничного варення через м'ясорубку, вказано умовно, їх можна збільшувати, зберігаючи пропорції ягід і цукру. Для початку вимийте, обсушити і переберіть ягоди, при бажанні очистіть їх від хвостиків.
2. Після пропустіть через м'ясорубку і викладіть отриману масу в глибоку миску. Для додаткового аромату можна додати трохи апельсина, наприклад, буде дуже класно.
3. Додайте цукор і лимонну кислоту (можна замінити соком лимона, наприклад). Накрийте кришкою і залиште ягоди години на 4.
4. Після можна відправити ягідне пюре в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання на повільному вогні проваріть буквально 7-10 хвилин. Зніміть з вогню, трохи остудіть, і повторіть цей процес.
5. За цей час простерилизуйте баночки (навіть якщо ви не збираєтеся консервувати суничне варення через м'ясорубку в домашніх умовах на зиму). Розлийте гарячим варення по банках. Остудіть, накрийте кришками і приберіть в холодильник або ж закатати, остудіть і зберігайте в темному прохолодному місці.