Рецепт Варення з лимона через м'ясорубку фото

Варення з лимона через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Заготовки, Варення

З лимонів виходить неймовірно смачне і ароматне варення зі злегка кислим присмаком. Воно, безсумнівно, завоює ваші серця і зігріє вас і ваших близьких довгими зиязиками вечорами.

Як приємно взимку дістати з холодильника баночку смачного ароматного варення! !! І у кожної людини є свої переваги: хтось любить з лісових ягід, інші з фруктів, ну а я віддаю перевагу, щоб в варення присутній кислувато-гіркуватий присмак, тому сьогодні я розповім вам, як приготувати варення з лимона через м'ясорубку. Повірте, у цього варення неповторний ні з чим не порівнянний смак, який не залишить вас байдужими. А ще таке варення дуже корисне, адже крім цілющих властивостей самого лимона, тут ми так само використовуємо мед, в цілому виходить неймовірна вітамінна суміш з приємним смаком. Та й приготувати це чудове варення не складніше, ніж будь-яке інше, і мій рецепт варення з лимона через м'ясорубку з фото переконає вас у цьому.

  • Лимон - 14 штук
  • Мед - 2 склянки
  • Цукор - 4 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Пектин - 170 грам(2 пакетика)
варення з лимона через м'ясорубку - фото крок 1
Для початку нам необхідно промити лимони під холодною водою і нарізати невеликими шматочками. Тепер пропускаємо шматочки лимона через м'ясорубку, втім, якщо м'ясорубки у вас немає, лимони можна просто дуже дрібно нарізати.
варення з лимона через м'ясорубку - фото крок 2
Утворену кашку перекладаємо в глибокий посуд і заливаємо 1, 5 склянками гарячої води, додаємо мед і цукор і перемішуємо, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
варення з лимона через м'ясорубку - фото крок 3
Далі цю суміш ми переливаємо в глибоку каструлю і ставимо її на середній вогонь. Коли рідина закипить, робимо вогонь менше і варимо ще протягом півгодини. Приблизно в середині приготування необхідно додати пектин, перемішати, і знову довести до кипіння.
варення з лимона через м'ясорубку - фото крок 4
Коли консистенція варення стане досить густою, можна вимикати вогонь і розливати його по стерилізованим банкам. Закочує, як і будь-яке інше варення, банки залишаємо на ніч постояти. Вранці перевіряємо кришки і, якщо все в порядку, прибираємо наші баночки в комору або льох.

Схожі рецепти