Варення з кабачків через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай кабачкової варення робиться з часточок, але так не дуже зручно його намазувати на хліб, тому пропоную вам простий рецепт варення з кабачків через м'ясорубку.
Щоб приготувати варення з кабачків через м'ясорубку, слідуємо інструкції:
1. Спершу промиваємо кабачки в холодній воді. Шкірку очищаємо ножем, овочі ріжемо на дрібні шматки.
2. Дрібно нарізані кабачки засипаємо в м'ясорубку і пропускаємо до кінця. Засипаємо кабачки цукром і даємо час, щоб настоятися.
3. Цей сироп заливаємо в каструлю і варимо протягом 15 хвилин після кипіння.
4. В цей же час чистимо лимон, позбавляємося від кісточок і ріжемо його на невеликі шматки. Лимон теж можна пропустити через м'ясорубку, а можна кинути в каструлю відразу часточки.
5. Після додавання лимона варимо сироп ще 15 хвилин. Даємо йому охолонути.
6. Тепер варення можна або закочувати в банки, або відразу ж подавати до столу. Банки повинні бути стерилізовані. Якщо ви залишаєте варення на зберігання, підберіть для цього захищене від сонячних променів місце.
- Кабачки - 1 кілограм
- Лимон - 2 штуки
- Цукор - 800 грам
1. Спершу промиваємо кабачки в холодній воді. Шкірку очищаємо ножем, овочі ріжемо на дрібні шматки.
2. Дрібно нарізані кабачки засипаємо в м'ясорубку і пропускаємо до кінця. Засипаємо кабачки цукром і даємо час, щоб настоятися.
3. Цей сироп заливаємо в каструлю і варимо протягом 15 хвилин після кипіння.
4. В цей же час чистимо лимон, позбавляємося від кісточок і ріжемо його на невеликі шматки. Лимон теж можна пропустити через м'ясорубку, а можна кинути в каструлю відразу часточки.
5. Після додавання лимона варимо сироп ще 15 хвилин. Даємо йому охолонути.
6. Тепер варення можна або закочувати в банки, або відразу ж подавати до столу. Банки повинні бути стерилізовані. Якщо ви залишаєте варення на зберігання, підберіть для цього захищене від сонячних променів місце.