Рецепт Варення з кабачків через м'ясорубку фото

Варення з кабачків через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Кабачок
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Зазвичай кабачкової варення робиться з часточок, але так не дуже зручно його намазувати на хліб, тому пропоную вам простий рецепт варення з кабачків через м'ясорубку.

Опис приготування:

Щоб приготувати варення з кабачків через м'ясорубку, слідуємо інструкції:

1. Спершу промиваємо кабачки в холодній воді. Шкірку очищаємо ножем, овочі ріжемо на дрібні шматки.

2. Дрібно нарізані кабачки засипаємо в м'ясорубку і пропускаємо до кінця. Засипаємо кабачки цукром і даємо час, щоб настоятися.

3. Цей сироп заливаємо в каструлю і варимо протягом 15 хвилин після кипіння.

4. В цей же час чистимо лимон, позбавляємося від кісточок і ріжемо його на невеликі шматки. Лимон теж можна пропустити через м'ясорубку, а можна кинути в каструлю відразу часточки.

5. Після додавання лимона варимо сироп ще 15 хвилин. Даємо йому охолонути.

6. Тепер варення можна або закочувати в банки, або відразу ж подавати до столу. Банки повинні бути стерилізовані. Якщо ви залишаєте варення на зберігання, підберіть для цього захищене від сонячних променів місце.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Лимон - 2 штуки
  • Цукор - 800 грам
Щоб приготувати варення з кабачків через м'ясорубку, слідуємо інструкції:

1. Спершу промиваємо кабачки в холодній воді. Шкірку очищаємо ножем, овочі ріжемо на дрібні шматки.

2. Дрібно нарізані кабачки засипаємо в м'ясорубку і пропускаємо до кінця. Засипаємо кабачки цукром і даємо час, щоб настоятися.

3. Цей сироп заливаємо в каструлю і варимо протягом 15 хвилин після кипіння.

4. В цей же час чистимо лимон, позбавляємося від кісточок і ріжемо його на невеликі шматки. Лимон теж можна пропустити через м'ясорубку, а можна кинути в каструлю відразу часточки.

5. Після додавання лимона варимо сироп ще 15 хвилин. Даємо йому охолонути.

6. Тепер варення можна або закочувати в банки, або відразу ж подавати до столу. Банки повинні бути стерилізовані. Якщо ви залишаєте варення на зберігання, підберіть для цього захищене від сонячних променів місце.

Схожі рецепти