Рецепт Варення з черемшини через м'ясорубку фото

Варення з черемшини через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черемуха
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Червона черемха візуально схожа на вишню, особливо у вигляді варення. Щоб приготувати варення з черемшини через м'ясорубку в домашніх умовах, вам потрібно буде попрацювати.

Опис приготування:

Повозитися з цим варенням звичайно потрібно, але результат просто вражає. В кісточках, як відомо, зазвичай найбільше міститься вітамінів і корисних речовин. Ось чому я зазвичай готую його саме за цим рецептом. Сьогодні вирішила поділитися ним з вами.

  • Червона черемха - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
варення з черемшини через м'ясорубку - фото крок 1
1. Для багатьох збирати черемху - важка праця. Дійсно, ця ягода вимагає до себе особливої ​​уваги. Після її збору болить все: руки, шия і втомлюються плечі, але відкривши взимку баночку цих ласощів, забуваєш про все. Отже, помийте ретельно наші ягідки, прибравши все сміття.
варення з черемшини через м'ясорубку - фото крок 2
2. Тепер ретельно миємо й даємо стекти зайвої рідини. Спочатку я мою її в тазу, а після вже в друшляку - так надійніше.
варення з черемшини через м'ясорубку - фото крок 3
3. Пропускаємо через м'ясорубку два рази разом з кісточками. Важливо! Подрібнювати блендером ягоди не рекомендується, тільки м'ясорубка!
варення з черемшини через м'ясорубку - фото крок 4
4. Ось така вийшла маса (в неї можна додати цукор і відправити в морозилку - буде готова начинка для пирога). Тепер цю масу нам потрібно буде відправляти в таз і на вогонь. Чим більше разів виженете через м'ясорубку ягоди, тим менше будуть відчутні кісточки.
варення з черемшини через м'ясорубку - фото крок 5
5. Ставимо на вогонь наше варення і варимо його так: доводимо до кипіння і знімаємо, даємо охолонути, після чого повторюємо процедуру ще 4 рази. У мене на приготування варення з черемшини через м'ясорубку в домашніх умовах йде зазвичай до 7 годин, але в проміжках, поки воно остигає, я займаюся своїми справами або просто відпочиваю. Проваривши його до готовності, розливаємо по банках і перевертаємо їх, гарненько укутавши. Вранці можете сміливо прибирати ласощі в льох або комору.

Схожі рецепти