Суничне варення через блендер
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите ніжні й ароматні ягідні джеми, тоді рекомендую вам спробувати цей класний варіант, як приготувати суничне варення через блендер. Швидко, просто і дуже смачно!
Цей рецепт приготування суничного варення через блендер прекрасно підійде не тільки для заготовок, але і для подачі до столу відразу після охолодження. Воно добре поєднується з морозивом, випічкою та припаде до смаку і дорослим, і дітям.
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1.1 кілограма
- Лимон - 1 штука
1. Один з найбільш тривалих процесів - це перебрати і очистити від хвостиків ягоди. Вимийте їх як слід і відкиньте на друшляк, щоб вся зайва рідина скла.
2. Після невеликими порціями відправляйте ягоди в чашу блендера. Суничне варення через блендер в домашніх умовах подрібнюється буквально за 8-10 пульсацій.
3. Перекладіть отримане пюре в каструлю, всипте цукор, поставте все на вогонь. Вимийте і висушіть лимон, вичавіть з нього сік. Влийте його в каструлю. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і варіть близько 10-12 хвилин.
4. Якщо хочете отримати більш густу консистенцію, то продовжуйте варити, постійно помішуючи, на повільному вогні. Паралельно підготуйте чисті і простерилізовані баночки.
5. Розкладіть готове варення по банках. Далі можете закатати варення або дати йому охолонути і прибрати в холодильник. Ось і весь секрет, як приготувати суничне варення через блендер. Для аромату можна додати в процесі м'яту, буде дуже смачно. Пригощайтеся!