Грушеве варення з цілих груш
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт смачного грушевого варення з цілих груш, який я недавно побачив кулінарній книзі. Груші готуються в сиропі і з вигляду нагадують карамельки.
Готуємо варення з цілих груш за описаним нижче простим рецептом:
1. Вирізаємо з груші суцвіття, моєму в холодній воді.
2. Готуємо сироп. В алюмінієву каструлю заливаємо стакан води, додаємо 500 грам цукру і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до повільного, чекаємо, поки з'явиться пінка.
3. Поки вариться сироп, груші протикаємо зубочистками. Якщо не проколоти груші, вони будуть гірше вбирати сироп і можуть полопатися в процесі варіння.
4. Проколоті груші опускаємо в готовий сироп. Варимо близько 10-15 хвилин, щоб фрукти прогрілися.
5. Під час другої варіння додаємо цукор і помішувати, щоб він швидше розчинився. Варимо до повної м'якості.
6. Втретє варимо груші близько години.
7. Під час останньої варіння готуємо банки. Щоб їх стерилізувати, потрібно опустити їх в гарячу воду на 15-20 хвилин разом з кришками.
8. Коли банки простерилізовані, а варення готове, заливаємо його в банки і відразу закочує.
Вище описаний простий рецепт приготування грушевого варення з цілих груш.
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Вирізаємо з груші суцвіття, моєму в холодній воді.
2. Готуємо сироп. В алюмінієву каструлю заливаємо стакан води, додаємо 500 грам цукру і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до повільного, чекаємо, поки з'явиться пінка.
3. Поки вариться сироп, груші протикаємо зубочистками. Якщо не проколоти груші, вони будуть гірше вбирати сироп і можуть полопатися в процесі варіння.
4. Проколоті груші опускаємо в готовий сироп. Варимо близько 10-15 хвилин, щоб фрукти прогрілися.
5. Під час другої варіння додаємо цукор і помішувати, щоб він швидше розчинився. Варимо до повної м'якості.
6. Втретє варимо груші близько години.
7. Під час останньої варіння готуємо банки. Щоб їх стерилізувати, потрібно опустити їх в гарячу воду на 15-20 хвилин разом з кришками.
8. Коли банки простерилізовані, а варення готове, заливаємо його в банки і відразу закочує.
Вище описаний простий рецепт приготування грушевого варення з цілих груш.