Компот з чорносливу і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Компоти, компоти, настої - давні домашні напої слов'ян. Люблять їх не тільки тому, що вони смачні, але і тому, що кожна господиня має кілька секретів і кладе в такий компот свій інгредієнт.
Такий компот особливо цікавий. Імбир не дуже відчувається в компоті, але чітко вгадується в післясмаку. Імбирні цукати Не такі яскраві, як свіжий імбир. Це дає можливість збагатити компот ароматом без гіркого присмаку. Дивіться, як приготувати компот з чорносливу і яблук.
- Яблука - 500 грам (сушені)
- Цукор - За смаком
- Чорнослив - 100 грам
- Імбирні цукати - 30 грам
- Вода - 3 L
Яблука промити під проточною водою. Відкиньте їх на сито, дайте стекти воді. Перекладіть яблука в каструлю.
Додайте чорнослив. У мене він в'ялений, без кісточок.
Тепер додайте імбирні цукати. Якщо немає цукатів, можна використовувати і свіжий імбир.
Залийте вміст каструлі водою. Варіть 20 хвилин. Тепер додайте цукор за смаком і варіть ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь. Дайте злегка охолонути. Теплим розлийте компот по склянках.