Рецепт Компот з кураги і чорносливу і родзинок фото

Компот з кураги і чорносливу і родзинок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив, Ізюм
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Напої, Компоти

Дуже корисний і смачний напій, який можна готувати незалежно від пори року. Він покращує травлення і насичує організм масою корисних речовин. А готується компот дуже швидко і просто.

Ніякої сік, крім свіжовичавленого, не зрівняється по корисності з цим напоєм - компотом із сухофруктів. Адже сухофрукти зберігають в собі практично всі корисні речовини, які були у свіжих ягід. Але компот теж необхідно зварити правильно, щоб в процесі варіння зберегти все корисне. Не варто варити компот з сухофруктів довше 15-20 хвилин. І після закінчення варіння дайте компоту добре настоятися, щоб сухофрукти віддали напою і аромат і корисні речовини.

  • Чорнослив - 150 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки (або лимонний сік - 1 столова ложка)
  • Цукор - 1 Склянка (за смаком)
  • Вода - 2, 5-3 L
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 1
Щоб не втрачати час, насамперед ставимо на плиті воду, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 2
Ретельно промиваємо сухофрукти.
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 3
Викладаємо їх у друшляк, нехай стече вода. Заодно і переберемо сухофрукти. Ізюм не змішувати з іншими сухофруктами.
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 4
Викладаємо в кипляче воду з цукром чорнослив і курагу. Варимо 10 хвилин.
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 5
Потім додаємо ізюм і варимо ще 5 хвилин.
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 6
Вимикаємо вогонь під каструлею з компотом і додаємо лимонну кислоту або ложку лимонного соку. Даємо компоту настоятися хвилин 50-60.
компот з кураги і чорносливу і родзинок - фото крок 7
Розливаємо компот по склянках, а сухофрукти можна викласти окремо.

Схожі рецепти