Компот з кураги і чорносливу і родзинок
(покроковий рецепт з фото)
Дуже корисний і смачний напій, який можна готувати незалежно від пори року. Він покращує травлення і насичує організм масою корисних речовин. А готується компот дуже швидко і просто.
Ніякої сік, крім свіжовичавленого, не зрівняється по корисності з цим напоєм - компотом із сухофруктів. Адже сухофрукти зберігають в собі практично всі корисні речовини, які були у свіжих ягід. Але компот теж необхідно зварити правильно, щоб в процесі варіння зберегти все корисне. Не варто варити компот з сухофруктів довше 15-20 хвилин. І після закінчення варіння дайте компоту добре настоятися, щоб сухофрукти віддали напою і аромат і корисні речовини.
- Чорнослив - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Ізюм - 150 грам
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки (або лимонний сік - 1 столова ложка)
- Цукор - 1 Склянка (за смаком)
- Вода - 2, 5-3 L
Щоб не втрачати час, насамперед ставимо на плиті воду, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
Ретельно промиваємо сухофрукти.
Викладаємо їх у друшляк, нехай стече вода. Заодно і переберемо сухофрукти. Ізюм не змішувати з іншими сухофруктами.
Викладаємо в кипляче воду з цукром чорнослив і курагу. Варимо 10 хвилин.
Потім додаємо ізюм і варимо ще 5 хвилин.
Вимикаємо вогонь під каструлею з компотом і додаємо лимонну кислоту або ложку лимонного соку. Даємо компоту настоятися хвилин 50-60.
Розливаємо компот по склянках, а сухофрукти можна викласти окремо.