Компот з яблук і кураги
(покроковий рецепт з фото)
Компот для мене - завжди вдала ідея, коли вдома збирається багато народу. Пакетовані соки з магазину я не поважаю, а домашній напій - в самий раз. Цей варіант я спробувала недавно. Читайте!
Важливо: чим довше напій буде настоюватися, тим більш насичений смак ви отримаєте. Ще я зазвичай люблю покіслее, тому цукру додаю трохи, а ви самі вирішуйте. А поки подивіться, як приготувати компот з яблук і кураги. Це елементарний рецепт, який просто не може не вийти. Приступаємо!
- Яблуко - 4 штуки
- Чорнослив - 8-10 штук (без кісточки)
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 3-3, 5 L
1. Наріжте невеликими шматочками яблука, видаливши все зайве.
2. Потім помістіть фрукти в глибоку каструлю. Додайте промиту курагу.
3. Всипте цукор і залийте воду.
4. Доведіть напій до кипіння, а потім варіть 3 хвилини.
5. Дайте компоту настоятися під кришкою, (краще 2-3 годину) - і насолоджуйтеся!