Рецепт Компот з яблук і кураги фото

Компот з яблук і кураги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Солодке , Напої , Компоти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 30 хв.

Компот для мене - завжди вдала ідея, коли вдома збирається багато народу. Пакетовані соки з магазину я не поважаю, а домашній напій - в самий раз. Цей варіант я спробувала недавно. Читайте!

Опис приготування:

Важливо: чим довше напій буде настоюватися, тим більш насичений смак ви отримаєте. Ще я зазвичай люблю покіслее, тому цукру додаю трохи, а ви самі вирішуйте. А поки подивіться, як приготувати компот з яблук і кураги. Це елементарний рецепт, який просто не може не вийти. Приступаємо!

  • Яблуко - 4 штуки
  • Чорнослив - 8-10 штук (без кісточки)
  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 3-3, 5 L
компот з яблук і кураги - фото крок 1
1. Наріжте невеликими шматочками яблука, видаливши все зайве.
компот з яблук і кураги - фото крок 2
2. Потім помістіть фрукти в глибоку каструлю. Додайте промиту курагу.
компот з яблук і кураги - фото крок 3
3. Всипте цукор і залийте воду.
компот з яблук і кураги - фото крок 4
4. Доведіть напій до кипіння, а потім варіть 3 хвилини.
компот з яблук і кураги - фото крок 5
5. Дайте компоту настоятися під кришкою, (краще 2-3 годину) - і насолоджуйтеся!

Схожі рецепти