Рецепт Кисіль з кураги фото

Кисіль з кураги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На полуденок
Напої, Кислий

Кисіль - дуже цікавий напій. Його або люблять, або на дух не переносять. Я в числі щасливчиків, оскільки обожнюю густі напої. І сьогодні розповім, як приготувати кисіль з кураги.

Перший раз я спробувала кисіль, який був зварений з вишні. Смак мені дуже сподобався. Але все червоні напої мені вже встигли добряче набриднути. Тому сьогодні я вирішила урізноманітнити меню і приготувала жовтий густий кисіль з приємним ароматом абрикоса. Крім мене, його із задоволенням п'є вся сім'ї.

  • Вода - 400 мілілітрів
  • Чорнослив - 50 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль картопляний - 2 чайних ложки
  • Лимон - 2 часточки
кисіль з кураги - фото крок 1
Промиваємо курагу і нарізаємо її на смужки. Залишимо кілька цільних плодів для прикраси. Заливаємо окропом, всипаємо цукор, як закипить, вогонь зменшуємо і варимо ще 20 хв.
кисіль з кураги - фото крок 2
А тепер приготуємо крохмальну воду. Вона і є секретом густоти будь-якого киселю. Розводимо крохмаль в невеликій кількості холодної води.
кисіль з кураги - фото крок 3
Потихеньку вливаємо крохмальну воду в наш відвар з кураги. Заважаємо безперервно. Варимо масу протягом п'яти хвилин. На четвертій хвилині кидаємо дві часточки лимона.
кисіль з кураги - фото крок 4
Остужаем наш кисіль з кураги до теплого стану. Прикрашаємо вареними плодами і лимонними часточками. П'ємо із задоволенням!

Схожі рецепти