Кисіль з кураги
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль - дуже цікавий напій. Його або люблять, або на дух не переносять. Я в числі щасливчиків, оскільки обожнюю густі напої. І сьогодні розповім, як приготувати кисіль з кураги.
Перший раз я спробувала кисіль, який був зварений з вишні. Смак мені дуже сподобався. Але все червоні напої мені вже встигли добряче набриднути. Тому сьогодні я вирішила урізноманітнити меню і приготувала жовтий густий кисіль з приємним ароматом абрикоса. Крім мене, його із задоволенням п'є вся сім'ї.
- Вода - 400 мілілітрів
- Чорнослив - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 2 чайних ложки
- Лимон - 2 часточки
Промиваємо курагу і нарізаємо її на смужки. Залишимо кілька цільних плодів для прикраси. Заливаємо окропом, всипаємо цукор, як закипить, вогонь зменшуємо і варимо ще 20 хв.
А тепер приготуємо крохмальну воду. Вона і є секретом густоти будь-якого киселю. Розводимо крохмаль в невеликій кількості холодної води.
Потихеньку вливаємо крохмальну воду в наш відвар з кураги. Заважаємо безперервно. Варимо масу протягом п'яти хвилин. На четвертій хвилині кидаємо дві часточки лимона.
Остужаем наш кисіль з кураги до теплого стану. Прикрашаємо вареними плодами і лимонними часточками. П'ємо із задоволенням!