Рецепт Варення з кураги з волоським горіхом фото

Варення з кураги з волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Сухофрукти , Чорнослив , Ізюм
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 30 хв.

Варення з кураги з волоським горіхом - це справжня енергетична суміш, яка подарує вам справжній заряд енергії і сил на цілий день. Таке варення дуже подобається всій моїй родині, спробуйте!

Опис приготування:

Звичайно, це не звичайне варення, яке ми звикли заготовляти влітку в сезон тих чи інших ягід і фруктів. Таке варення ви зможете приготувати в будь-який час року. Більш того, я раджу вам готувати його невеликими порціями, коли вам хочеться порадувати свою сім'ю смачним і корисним ласощами. Я можу, з'їдається це варення разюче швидко. Звичайно, я написала, що зберігати таке варення можна 2 тижні в холодильнику, але вже точно воно стільки там не протримається, а буде з'їденим вже через кілька днів. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати варення з кураги з волоським горіхом, і обов'язково діліться враженнями.

  • Чорнослив - 200 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Волоський горіх - 150 грам (ядра)
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукор - За смаком
варення з кураги з волоським горіхом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Щодо цукру - все за бажанням. Я до цього варення його не додають, але при бажанні до готового варення можна додати ложку меду і розмішати. Але в тому рецепті, який мені дала подруга, був цукор (мабуть, писав його ласун).
варення з кураги з волоським горіхом - фото крок 2
Курагу і родзинки попередньо замочіть у воді приблизно на 15-30 хвилин, щоб сухофрукти стали м'якими. Потім складіть сухофрукти разом з ядрами волоських горіхів в блендер і на середніх оборотах подрібніть смачну і корисну масу. Ступінь подрібнення - на ваш розсуд. Мені подобається, коли виходить не каша, а трапляються невеликі шматочки (а іноді і великі).
варення з кураги з волоським горіхом - фото крок 3
Тепер перекладіть масу в толстодонную каструльку, додайте воду (не більше 150 мл). Якщо хочете готувати варення з цукром, то зараз саме час додати. Поставте каструльку на повільний вогонь і варіть приблизно 10 хвилин, поки вода не випарується, а сухофрукти не стануть ще більш м'якими.
варення з кураги з волоським горіхом - фото крок 4
Варення з кураги з волоським горіхом готове. Перекладіть його в скляну баночку і накрийте кришкою. Зберігати варення в холодильнику можна до 2 тижнів. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти