Домашній сир з волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Той, хто знає процес приготування домашнього сиру, напевно задавався питанням про те, як приготувати домашній сир з волоським горіхом. Тут ви дізнаєтеся, що в цьому немає ніякого секрету - все просто!
Навіть якщо у вас немає спеціальної форми-преса або ветчінніци для приготування сиру, ви можете помістити готову сирну масу під важкий вантаж і залишити її в холодильнику до готовності. В такому випадку сир вийде менш щільним, але не менш смачним. Обов'язково експериментуйте зі смаками - додайте свої улюблені горіхи, спеції і прянощі. Раджу вам використовувати домашнє молоко і сметану високої жирності - так сир вийде корисніше, смачніше і жирніше.
- Молоко - 1 літр
- Курине яйце - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Спеції - 1 щіпка
- Сіль - 1 Ст. Ложка (крупного помелу)
- Грецькі горіхи - 3 Ст. Ложки (рубані)
- Крем - 200 грам(20% жирності)
В сотейник влейте молоко, додайте сіль і доведіть до кипіння. Збийте сметану і яйця до однорідності і приготуйте сік з моркви, натер її на тертці і вичавивши сік через марлю.
Влийте морквяний сік в яєчно-сметанним суміш і перемішайте. Додайте отриману суміш тонкою цівкою в кипляче молоко і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи.
Отделившийся сирний згусток перекладіть в друшляк, застелений марлею в 4 шару, щоб стекла вся рідина. Волоські горіхи порубати і додайте до сирної маси. Додайте спеції, добре перемішайте і поставте під прес на 10 годин.
Залиште сир під пресом на 2 години при кімнатній температурі, після чого відправте в холодильник на 8 годин. Смачного!