Рецепт Домашній сир з волоським горіхом фото

Домашній сир з волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На сніданок

Той, хто знає процес приготування домашнього сиру, напевно задавався питанням про те, як приготувати домашній сир з волоським горіхом. Тут ви дізнаєтеся, що в цьому немає ніякого секрету - все просто!

Навіть якщо у вас немає спеціальної форми-преса або ветчінніци для приготування сиру, ви можете помістити готову сирну масу під важкий вантаж і залишити її в холодильнику до готовності. В такому випадку сир вийде менш щільним, але не менш смачним. Обов'язково експериментуйте зі смаками - додайте свої улюблені горіхи, спеції і прянощі. Раджу вам використовувати домашнє молоко і сметану високої жирності - так сир вийде корисніше, смачніше і жирніше.

  • Молоко - 1 літр
  • Курине яйце - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Спеції - 1 щіпка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (крупного помелу)
  • Грецькі горіхи - 3 Ст. Ложки (рубані)
  • Крем - 200 грам(20% жирності)
домашній сир з волоським горіхом - фото крок 1
В сотейник влейте молоко, додайте сіль і доведіть до кипіння. Збийте сметану і яйця до однорідності і приготуйте сік з моркви, натер її на тертці і вичавивши сік через марлю.
домашній сир з волоським горіхом - фото крок 2
Влийте морквяний сік в яєчно-сметанним суміш і перемішайте. Додайте отриману суміш тонкою цівкою в кипляче молоко і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи.
домашній сир з волоським горіхом - фото крок 3
Отделившийся сирний згусток перекладіть в друшляк, застелений марлею в 4 шару, щоб стекла вся рідина. Волоські горіхи порубати і додайте до сирної маси. Додайте спеції, добре перемішайте і поставте під прес на 10 годин.
домашній сир з волоським горіхом - фото крок 4
Залиште сир під пресом на 2 години при кімнатній температурі, після чого відправте в холодильник на 8 годин. Смачного!

Схожі рецепти