Торт з чорносливом і волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати торт з чорносливом і волоським горіхом. Це досить простий у приготуванні, але дейставітельно смачний тортик до вечірнього чаювання для всієї родини.
Якщо ви хочете зробити начинку густішою і тягучою, то в смтану можна додати желатин. Для цього чайну ложку желатину розведіть в половині склянки холодної води, дайте постояти 20 міну, а потім додайте до сметані.
Якщо у вас не дуже багато шоколаду, то трохи начинки можна нанести на верхній шар торта, а шоколад просто натерти і прикрасити торт крихтою.
- Куряче яйце - 5 штук
- Крем - 400 мілілітрів
- Горіх грецький - 100 грам
- Чорнослив - 400 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Шоколад - 100 грам (для глазурі (по бажанню))
Яйця збийте зі склянкою цукру. Цукор повинен повністю розчинитися, тому швидше це зробити вийде за допомогою блендера. До яйцям додайте какао і розпушувач, все перемішайте.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Тим часом форму для випічки коржа добре змастіть вершковим маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте корж 40 хвилин. Головне - перші 30 хвилин не відкривайте духовку. Спечений корж повністю остудіть, а потім розріжте його поперек на два однакових коржа за допомогою довгого гострого ножа.
Тепер прийшов час для начинки. У миску помістіть сметану. Чорнослив на 5 хвилин залийте окропом, а потім дрібно його наріжте. Горіхи подрібнити і додайте їх разом з чорносливом до сметані. Додайте туди половину склянки цукру, добре перемішайте.
На нижній шар нанесіть всю начинку і накрийте його верхнім коржем, злегка його притиснувши. Для глазурі розтопіть плитку гіркого або молочного шоколаду на водяній бані і розподіліть по торту зверху. Надішліть торт в холодильник і дайте йому просочитися мінімум 3 годину.