Рецепт Торт з чорносливом і волоським горіхом фото

Торт з чорносливом і волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Горіхи, Грецькі горіхи, Сухофрукти, Чорнослив
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На швидку руку
Випічка, Торти

З цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати торт з чорносливом і волоським горіхом. Це досить простий у приготуванні, але дейставітельно смачний тортик до вечірнього чаювання для всієї родини.

Якщо ви хочете зробити начинку густішою і тягучою, то в смтану можна додати желатин. Для цього чайну ложку желатину розведіть в половині склянки холодної води, дайте постояти 20 міну, а потім додайте до сметані.

Якщо у вас не дуже багато шоколаду, то трохи начинки можна нанести на верхній шар торта, а шоколад просто натерти і прикрасити торт крихтою.


  • Куряче яйце - 5 штук
  • Крем - 400 мілілітрів
  • Горіх грецький - 100 грам
  • Чорнослив - 400 грам
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шоколад - 100 грам (для глазурі (по бажанню))
 Торт з чорносливом і волоським горіхом - фото крок 1
Яйця збийте зі склянкою цукру. Цукор повинен повністю розчинитися, тому швидше це зробити вийде за допомогою блендера. До яйцям додайте какао і розпушувач, все перемішайте.
 Торт з чорносливом і волоським горіхом - фото крок 2
Духовку розігрійте до 180 градусів. Тим часом форму для випічки коржа добре змастіть вершковим маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте корж 40 хвилин. Головне - перші 30 хвилин не відкривайте духовку. Спечений корж повністю остудіть, а потім розріжте його поперек на два однакових коржа за допомогою довгого гострого ножа.
 Торт з чорносливом і волоським горіхом - фото крок 3
Тепер прийшов час для начинки. У миску помістіть сметану. Чорнослив на 5 хвилин залийте окропом, а потім дрібно його наріжте. Горіхи подрібнити і додайте їх разом з чорносливом до сметані. Додайте туди половину склянки цукру, добре перемішайте.
 Торт з чорносливом і волоським горіхом - фото крок 4
На нижній шар нанесіть всю начинку і накрийте його верхнім коржем, злегка його притиснувши. Для глазурі розтопіть плитку гіркого або молочного шоколаду на водяній бані і розподіліть по торту зверху. Надішліть торт в холодильник і дайте йому просочитися мінімум 3 годину.

Схожі рецепти