Салат з волоським горіхом і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Давно всім відомий, Старий добрий, корисний і смачний салат, який не підвладний моді і часу. І це все сказано про салаті з волоськими горіхами, чорносливом і буряком, частому гостя на наших столах.
Цей салат, напевно, не зникне і зі столів наших нащадків, настільки він прекрасний по своєму смаку. До нього нічого не додаси і нічого не поменшало - все в ньому підібрано ідеально. Рецепт спеціально для молодих господинь, щоб пам'ятали:) розповідаю, як приготувати салат з волоським горіхом і чорносливом.
- Буряк варена - 3 штуки (середнього розміру)
- Чорнослив - 15 штук
- Грецькі горіхи - 15 штук
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Часник - 2-3 зубчиків
Відварену буряк очистимо і натремо на крупній тертці або середньої. Я купую готову відварену в магазині.
Якщо у вас дуже жорсткий, сухий чорнослив, замочіть його в гарячій воді хвилин на 15.
Потім нарізаємо чорнослив на смужки або шматочки дрібніші.
Горіхи очистимо, залишаємо кілька штук для прикраси салату, а інші подрібнюємо. Можна просто порубати ножем, а можна ще й злегка придавити горіхи качалкою, щоб стали помягче.
Очищаємо часник і подрібнюємо. Можна порубати ножем, а можна пропустити через прес.
Додаємо до буряка чорнослив і часник, сіль і перець. Перемішуємо.
Додамо майонез і горіхи перед подачею до столу і знову перемішати.
Перекладаємо в салатник, прикрашаємо горіхами і подаємо до столу.