Салат «Гранатовий браслет» з чорносливом і волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів салату "гранатовий браслет" тільки в моїй скарбничці я нарахувала 4 рецепт. Але як показала практика, одним з улюблених все ж залишається з чорносливом і горіхами. Про нього я і розповім нижче.
Якщо ви якихось причин не використовуєте свинину, візьміть куряче філе. Чорнослив і горіхи повинні бути обов'язково хорошої якості, щоб салат не зіпсувати своїм смаком.
- Гранат - 1 грам (великий)
- Свинина - 250-300 грам (відварна)
- Буряк - 1 штука (відварна, велика)
- Морква - 1 штука (середня)
- Яйце - 2 штуки (відварне, середнє)
- Чорнослив - 70 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Майонез - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Промийте чорнослив. Залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Візьміть плоске блюдо і стакан. Картопля натріть на тертці. По середині блюда поставте склянку шийкою вниз. Навколо склянки розкладіть терту картоплю, підсолити.
Картопля змастіть тонким шаром майонезу, зверху розкладіть нарізану кубиком відварну свинину.
На шар шар свинини натріть яйце і змастіть рясно майонезом.
Натріть на крупній тертці моркву, розкладіть. Чорнослив наріжте соломкою, горіхи крупно наріжте. Викладіть на морквяний шар.
Натріть буряк на крупній тертці, розкладіть на попередній шар.
Змастіть рясно майонезом.
Гранат очистіть, витягніть гранатові зерна і обсипте верх салату, злегка притискаючи долонями.
Підготовлений салат поставте в холодильник на 3-4 годину. Перед подачею дістаньте і витягніть стакан.
Підготовлений салат поставте в холодильник на 3-4 годину. Перед подачею дістаньте і витягніть стакан.
Салат готовий. Смачного!