Салат з чорносливом і волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальникам пікантних і недорогих салатиків рекомендую на замітку цей класний рецепт. Насичений смак, приголомшливий колір і зовсім нескладний процес. Обов'язково повторіть його в домашніх умовах!
Цей варіант, як приготувати салат з чорносливом і волоським горіхом, хороший тим, що його можна подавати до столу і в салатник, і в якості закуски на тостах, наприклад. Запечена буряк, в поєднанні з сухофруктами і горішками - це дійсно вражаюче! В якості заправки можна використовувати як майонез, так і сметану.
- Буряк - 3-4 штук
- Коньяк - 50 мілілітрів (або бренді)
- Чорнослив - 7-10 штук
- Часник - За смаком
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Майонез - За смаком (або крем)
1. Вимийте буряк, обсушити і викладіть на лист фольги.
2. Загорніть конвертик і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 50 (час запікання залежить від розміру буряка).
3. Чорнослив вимийте під проточною водою, обсушити і залийте коньяком або бренді.
4. Після наріжте чорнослив дрібно. Подрібніть горішки. Готову буряк остудіть трохи.
6. За допомогою серветки зніміть шкірку з буряка, наріжте буряк середніми шматочками.
7. Надішліть в блендер (можна пропустити через м'ясорубку), додайте за смаком часник (від 1 зубчики до 1 головки) і сік лимона.
8. Подрібніть буряк з часником, а після додайте горішки і чорнослив. За смаком можна посолити або поперчити.
9. Додайте за смаком сметану або майонез, перемішайте і відправте на півгодинки салатик в холодильник перед подачею.
Смачного!
Смачного!