Рецепт Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі фото

Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На швидку руку
Випічка, Пиріжки

Якщо ви любите м'які, дуже ніжні і неймовірно смачні смажені пиріжки, то цей рецепт для вас. Тісто до неможливого просте, тому обов'язково вийде навіть у молодої господині.

Перед вами, напевно, найпростіший рецепт, як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі, і тим не менше пиріжки по ньому виходять просто неймовірно смачними, як у бабусі. А що може бути смачніше? Предалагю перевірити!

  • Кефір - 1 Склянка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Соняшникова олія - 30 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Кефір дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 2
Соду всипте в кефір, розмішайте і дайте постояти хвилин 5, а краще 10. Цей етап ні в якому разі не можна пропускати, інакше пиріжки вийдуть не такими пишними і м'якими.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 3
Додайте сіль і соняшникову олію, добре розмішайте.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 4
Вводите борошно по одній склянці, розмішуючи ложкою.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 5
Замісити м'яке, еластичне тісто. Ви будете вражені, наскільки ніжним воно вийде.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 6
Як нічінкі я використовую картопляне пюре з луком.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 7
Візьміть невеликий шматок тіста, сформуйте з нього корж, покладіть на неї невелику кількість начинки.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 8
З'єднайте краю коржі і сформуйте пиріжок, злегка пріплюснув його.
бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі - фото крок 9
Обсмажте пиріжки в рослинному маслі з двох сторін до готовності. Увага, пиріжки смажаться дуже швидко, тому раджу одразу їх все сформувати, а потім вже обсмажувати. Смачного!

Схожі рецепти