Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите м'які, дуже ніжні і неймовірно смачні смажені пиріжки, то цей рецепт для вас. Тісто до неможливого просте, тому обов'язково вийде навіть у молодої господині.
Перед вами, напевно, найпростіший рецепт, як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі, і тим не менше пиріжки по ньому виходять просто неймовірно смачними, як у бабусі. А що може бути смачніше? Предалагю перевірити!
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 3, 5 склянки
- Соняшникова олія - 30 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Кефір дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури.
Соду всипте в кефір, розмішайте і дайте постояти хвилин 5, а краще 10. Цей етап ні в якому разі не можна пропускати, інакше пиріжки вийдуть не такими пишними і м'якими.
Додайте сіль і соняшникову олію, добре розмішайте.
Вводите борошно по одній склянці, розмішуючи ложкою.
Замісити м'яке, еластичне тісто. Ви будете вражені, наскільки ніжним воно вийде.
Як нічінкі я використовую картопляне пюре з луком.
Візьміть невеликий шматок тіста, сформуйте з нього корж, покладіть на неї невелику кількість начинки.
З'єднайте краю коржі і сформуйте пиріжок, злегка пріплюснув його.
Обсмажте пиріжки в рослинному маслі з двох сторін до готовності. Увага, пиріжки смажаться дуже швидко, тому раджу одразу їх все сформувати, а потім вже обсмажувати. Смачного!