Бездріжджове тісто для смажених пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно в інтернеті мені сподобався один дуже цікавий рецепт. Це рецепт приготування тісто для смажених пиріжків без дріжджів. Тісто виходить дуже тонким, хрустким і тане в роті!
Таке тісто готується дуже швидко і виходить дуже смачним. У зв'язку з тим, що тісто швидко смажиться, начинка для пиріжків повинна бути попередньо приготовлена. Можна використовувати різні начинки від м'яса до яблук з корицею. Я після смаження викладаю смажені пиріжки на решітку, щоб вони охололи, так вони залишаються хрусткими, НЕ розмокаючи від пара.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Порошок для випічки - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1
В окремій мисці просійте борошно, додайте цукор, сіль і розпушувач.
2
Влийте молоко в борошняну суміш. Швидко перемішайте. За потреби, додайте ще молока. Замісити туге тісто.
3
Дайте тесту відпочити 10 хвилин і розріжте на 12 рівних частин. На злегка посипаною борошном поверхні, розкачайте шматочки тіста в кола.
4
Поставте 2-3 столові ложки начинки в центр кожного кола, змочіть краю молоком. Складіть і притисніть краю виделкою.
5
Смажте в гарячому маслі до золотистого кольору. Вийміть пиріжки з масла і промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.