Рецепт Молдавські пиріжки з капустою фото

Молдавські пиріжки з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто , Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Солоне , Пиріжки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом дуже смачних, пісних молдавських пиріжків з капустою. Готуються ці пиріжки з тонкого витяжного тіста з великою кількістю начинки.

Опис приготування:

Молдавські пиріжки з капустою - це просте блюдо, але без них не обходиться жодне застілля. Готуються вони з витяжного пісного тіста з великою кількістю начинки. У сезон їх можна приготувати і з кислою капустою. Коли будете ліпити пиріжки, переконайтеся, що в капусті немає зайвого соку, щоб тісто добре пропеклося. А детальніше, як приготувати молдавські пиріжки з капустою, я розповім в покроковому рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Соняшникова олія - 160 мілілітрів(100 мл. - в тісто, 45 мл. - для обсмажування начинки, 15 мл. - для змащення пиріжків)
  • Вода - 115 мілілітрів(100 мл. - в тісто, 15 мл. - для змащення пиріжків)
  • Сіль - 3 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - для начинки, 1 щіпка - для змащення)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 2
Приготуйте тісто для пиріжків. У мисці змішайте 100 мл. Води і 100 мл. Соняшникової олії, додайте дрібку солі.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 3
Поступово додаючи борошно замісити пластичне, НЕ липке тісто. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 4
У сковороді розігрійте 3 столові ложки соняшникової олії і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 5
Додайте дрібно нарізану капусту. Гасіть до готовності, в кінці посоліть і поперчіть за смаком. Дайте охолонути.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 6
Тісто розділи 4 частини. Кожен шматок тонко розкачати.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 7
У центр викладіть остигнула начинку.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 8
Краї скрутіть до середини так, щоб вийшов конверт.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 9
Потім потягніть за протилежні кути і з'єднайте їх в середині. Пиріжки змастіть сумішшю з 1 столової ложки води, 1 столової ложки соняшникової олії і дрібки солі.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 10
Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.
молдавські пиріжки з капустою - фото крок 11
Готові пиріжки можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти