Плацинди з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Я покажу, як приготувати плацинди з картоплею, молдавське блюдо. Це коржик з начинкою, ситна і соковита. Вона може стати ситним перекусом або повноцінним обідом. Відмінно підійде вегетаріанцям.
Перед вами нескладний рецепт плацинди з картоплею. Це традиційні молдавські коржі, в які загортається певним чином начинка і формується кругла форма. Начинка може бути найрізноманітніша, але поєднання картоплі із зеленню і цибулею є найбільш поширеним. М'яка, апетитна - вона дає відчуття ситості на довгий період часу.
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Картопля - 400 грам
- Петрушка - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Перед тим, як приготувати плацинди з картоплею, просійте борошно. З'єднайте її з сіллю. Влийте воду і місите тісто протягом декількох хвилин, поки воно стане гладким і крутим. Сформуйте кулю. Накрийте рушником. Залиште тісто відстоятися. Дістаньте тісто. Розділи 6 або 8 кульок. Накрийте рушником і відставте хвилин на 10.
2. Підготуйте начинку. Для цього почистіть картоплю. Наріжте на маленькі шматочки. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Миту зелень поріжте. Все з'єднайте в одній тарілці, приправити сіллю.
3. Кожна кулька тесту розкачайте тонший. В середину пласта викладіть начинку, приблизно по 2 столових ложки. Тепер загорніть тісто, починаючи з кутів. Для кращого склеювання тісто злегка зволожите.
4. Розігрійте пательню з рослинним маслом. Викладайте плацинди на сковороду швами вниз. Накрийте кришкою. Готуйте на повільному вогні. Коли одна сторона обжарится, то переверніть на другу. Накрийте кришкою і продовжуйте смажити на повільному вогні. Так повністю приготуватися начинка. Плацинди подавайте теплою. Смачного.