Запіканка з курки і гречки
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо сьогодні корисний, смачний і ситний обід. Перед вами рецепт, як приготувати запіканку з курки і гречки. М'ясо запікається одночасно з гречаною крупою без попередньої обжарки.
Дане блюдо можна назвати своєрідною "кашею із сокири" . Новий "сокиру" - трохи м'яса, маленький мішечок крупи, плошка сметани, шматочок сиру… брат, що! Не забудьте щіпку солі - і в піч. Раз, два, горе - не біда - і ваш стіл прикрашає запіканка з курки і гречки. Всім смачного!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Сир 17% жирності - 150 грам
- Крем - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода гаряча - 1-1, 5 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Курячі грудки натріть спеціями, додайте масло оливкове і перемішайте. Відставте на 20 хвилин. Гречку промийте в прохолодній воді, відкиньте на сито.
Цибулю і часник очистіть, дрібно наріжте.
У форму для запікання викладіть промиту гречку, подрібнену цибулю, часник, порізане на смужки м'ясо.
Зверху полийте сметаною, посипте сиром, натертим на крупній тертці. Додайте солону гарячу воду.
Запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 1 годину.