Запіканка з гречки з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ніхто не хоче доїдати вчорашню гречку? Не біда! Приготуйте запіканку з гречки з фаршем, від такої страви вже точно ніхто не відязикаться!
Хочете урізноманітнити свій раціон, щоб при цьому особливо не витрачається на дорогі продукти? Приготуйте запіканку з гречки з фаршем з того, що є під рукою. Ви можете готувати як з вчорашньої гречки, так і зварити свіжу - буде однаково смачно. Фарш вибирайте на свій розсуд, я взяв свинячий. Гарного дня!
- Гречана крупа - 2 склянки
- Фарш свинячий - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Сир твердий - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (сіль, перець)
Відваріть гречку в підсоленій воді. Фарш з цибулею підсмажте на сковороді. Спеції за смаком.
Викладаємо гречку в промаслений форму для запікання.
Зверху на гречку викладаємо суміш фаршу з цибулею.
Збийте яйця з молоком, додайте дрібку солі. Залийте запіканку отриманою сумішшю і дайте їй настоятися для просочення, пару хвилин. Тим часом гріємо духовку і ставимо в неї запіканку на 20 хвилин. Температура 200 градусів.
За кілька хвилин до готовності, посипте запіканку тертим сиром.
Готово!