Варення з груш і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Краса цього варення в тому, що його можна приготувати в будь-який час року, - яблука і груші є завжди.
Так що якщо Вам захотілося чогось смачного солодкого до чаю, - заходите і дивіться, як приготувати це ароматне варення.
Непогано буде додати в варення при варінні нарізані горішки або в самому кінці шматочки шоколаду, - вийде абсолютно новий, неповторний смак!
- Груші - 500 грам
- Яблука - 500 грам
- Цукор - 350 грам
- Ванілін - 20 грам
- Лимон - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Обкладинка - 1/4 штуки (паличка)
1. Яблука наріжте часточками. Якщо ви плануєте подрібнити варення до стану пюре, то краще яблука і груші почистити. Я не робила цього, т.К. Люблю відчувати саме скибочки.
2. Груші наріжте часточками.
3. Покладіть в каструлю, додайте сік лимона, цукор і ванільний цукор.
4. Додайте корицю.
5. Дочекайтеся поки яблука пустять сік.
6. Доведіть до кипіння і варіть близько 20 хвилин. За бажанням можна подрібнити варення до однорідного стану за допомогою блендера.
7. Розкладіть варення по стерилізованим банкам.
8. Смачного!