Десерт з яблук і груш
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим рецептом десерту з яблук і груш - фрукти довго нудяться в пряному винно-медовому соусі і стають такими ароматними і смачними, що просто з глузду можна з'їхати!
У готовому вигляді цей десерт з яблук і груш можна подавати як гарячим, так і холодним, як самостійну страву або з морозивом, печивом, млинцями… словом, варіантів його використання дуже багато. Розповідаю, як приготувати десерт з яблук і груш - сподіваюся, цей нескладний рецепт вам сподобається!
- Яблука - 2-3 штук
- Груші - 2-3 штук
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Вино червоне напівсолодке - 2 склянки
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Бадьян - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Ваніль - За смаком
У каструлю налити вино і поставити на середній вогонь.
Фрукти вимити, обсушити.
Розрізати вздовж навпіл. Вирізати сердцевінкі і видалити всі кісточки. Скропити лимонним соком, щоб не потемніли.
Можна не різати фрукти, а приготувати цілком, якщо вам так більше подобається.
Можна не різати фрукти, а приготувати цілком, якщо вам так більше подобається.
Як тільки вино закипить, покласти в нього мед, бадьян, корицю і ваніль. Перемішати, поки мед не розчиниться. Викласти фрукти, накрити кришкою і томити на повільному вогні близько години.
Вимкнути вогонь, щільно закрити кришку і залишити фрукти остигати просочуватися сиропом - якщо плануєте подавати десерт в гарячому вигляді, то зовсім ненадовго.
Готовий десерт розкласти по порційних тарілках або у великий посуд для крюшону.
Це дуже смачно, спробуйте! :)
Це дуже смачно, спробуйте! :)