Рецепт Десерт з яблук і груш фото

Десерт з яблук і груш
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука , Груша
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами простим рецептом десерту з яблук і груш - фрукти довго нудяться в пряному винно-медовому соусі і стають такими ароматними і смачними, що просто з глузду можна з'їхати!

Опис приготування:

У готовому вигляді цей десерт з яблук і груш можна подавати як гарячим, так і холодним, як самостійну страву або з морозивом, печивом, млинцями… словом, варіантів його використання дуже багато. Розповідаю, як приготувати десерт з яблук і груш - сподіваюся, цей нескладний рецепт вам сподобається!

  • Яблука - 2-3 штук
  • Груші - 2-3 штук
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Вино червоне напівсолодке - 2 склянки
  • Мед - 4 Ст. Ложки
  • Бадьян - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Ваніль - За смаком
десерт з яблук і груш - фото крок 1
У каструлю налити вино і поставити на середній вогонь.
десерт з яблук і груш - фото крок 2
Фрукти вимити, обсушити.
десерт з яблук і груш - фото крок 3
Розрізати вздовж навпіл. Вирізати сердцевінкі і видалити всі кісточки. Скропити лимонним соком, щоб не потемніли.
Можна не різати фрукти, а приготувати цілком, якщо вам так більше подобається.
десерт з яблук і груш - фото крок 4
Як тільки вино закипить, покласти в нього мед, бадьян, корицю і ваніль. Перемішати, поки мед не розчиниться. Викласти фрукти, накрити кришкою і томити на повільному вогні близько години.
десерт з яблук і груш - фото крок 5
Вимкнути вогонь, щільно закрити кришку і залишити фрукти остигати просочуватися сиропом - якщо плануєте подавати десерт в гарячому вигляді, то зовсім ненадовго.
десерт з яблук і груш - фото крок 6
Готовий десерт розкласти по порційних тарілках або у великий посуд для крюшону.
Це дуже смачно, спробуйте! :)

Схожі рецепти