Компот з яблук, груш і слив
(покроковий рецепт з фото)
У літній період дозрівання різних фруктів потрібно обов'язково заготовити з них смачний і ароматний компот на зиму, наприклад з яблук, груш і слив. Напій вийде дуже барвистим і соковитим.
Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийдуть дві ємності по 1 літр. Обов'язково пробуйте сливи на смак перед приготуванням, щоб дізнатися скільки цукру потрібно додати. Чи не розварюється скибочки фруктів, щоб напій виглядав в ємностях апетитно і барвисто.
- Яблуко - 2 штуки
- Груша - 2 штуки
- Слива - 300 грам
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 200 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Зливи промийте у воді, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
Пересипьте половинки слив в каструлю, промийте груші і наріжте їх м'якоть в ємність.
Промийте яблука і наріжте скибочками, додаючи їх прямо в ємність.
Всипте цукровий пісок. Кількість солодкого інгредієнта залежить від смаку слив. Якщо вони кислі, то цукру знадобиться багато. Якщо вони солодкі, наприклад, різноманітність "угорка ", то кількість цукру можна скоротити.
Влийте воду в ємність, помістіть каструлю на плиту і відваріть компот протягом 15-20 хвилин до м'якості нарізок, вони повинні віддати рідини свій смак, колір і аромат.
Як тільки компот буде готовий, простерилизуйте банки і кришки будь-яким обраним вами способом.
Перелийте гарячий компот в банки.
Відразу ж закрийте ємності гарячими кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте охолонути, а після перенесіть в комору або підвал.
Компот з яблук, груш і слив на зиму повністю готовий! Відкривайте баночку з заготівлею в зиязикай час.