Компот з яблук, груш і слив
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.
У літній період дозрівання різних фруктів потрібно обов'язково заготовити з них смачний і ароматний компот на зиму, наприклад з яблук, груш і слив. Напій вийде дуже барвистим і соковитим.
Опис приготування:
Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийдуть дві ємності по 1 літр. Обов'язково пробуйте сливи на смак перед приготуванням, щоб дізнатися скільки цукру потрібно додати. Чи не розварюється скибочки фруктів, щоб напій виглядав в ємностях апетитно і барвисто.
- Яблуко - 2 штуки
- Груша - 2 штуки
- Слива - 300 грам
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 200 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Зливи промийте у воді, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
Пересипьте половинки слив в каструлю, промийте груші і наріжте їх м'якоть в ємність.
Промийте яблука і наріжте скибочками, додаючи їх прямо в ємність.
Всипте цукровий пісок. Кількість солодкого інгредієнта залежить від смаку слив. Якщо вони кислі, то цукру знадобиться багато. Якщо вони солодкі, наприклад, різноманітність "угорка & Quot; , то кількість цукру можна скоротити.
Влийте воду в ємність, помістіть каструлю на плиту і відваріть компот протягом 15-20 хвилин до м'якості нарізок, вони повинні віддати рідини свій смак, колір і аромат.
Як тільки компот буде готовий, простерилизуйте банки і кришки будь-яким обраним вами способом.
Перелийте гарячий компот в банки.
Відразу ж закрийте ємності гарячими кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте охолонути, а після перенесіть в комору або підвал.
Компот з яблук, груш і слив на зиму повністю готовий! Відкривайте баночку з заготівлею в зиязикай час.