Рецепт Компот з яблук, груш і слив фото

Компот з яблук, груш і слив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Слива , Груша
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , Літні
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

У літній період дозрівання різних фруктів потрібно обов'язково заготовити з них смачний і ароматний компот на зиму, наприклад з яблук, груш і слив. Напій вийде дуже барвистим і соковитим.

Опис приготування:

Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийдуть дві ємності по 1 літр. Обов'язково пробуйте сливи на смак перед приготуванням, щоб дізнатися скільки цукру потрібно додати. Чи не розварюється скибочки фруктів, щоб напій виглядав в ємностях апетитно і барвисто.

  • Яблуко - 2 штуки
  • Груша - 2 штуки
  • Слива - 300 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Цукор - 200 грам
компот з яблук, груш і слив - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 2
Зливи промийте у воді, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 3
Пересипьте половинки слив в каструлю, промийте груші і наріжте їх м'якоть в ємність.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 4
Промийте яблука і наріжте скибочками, додаючи їх прямо в ємність.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 5
Всипте цукровий пісок. Кількість солодкого інгредієнта залежить від смаку слив. Якщо вони кислі, то цукру знадобиться багато. Якщо вони солодкі, наприклад, різноманітність "угорка & Quot; , то кількість цукру можна скоротити.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 6
Влийте воду в ємність, помістіть каструлю на плиту і відваріть компот протягом 15-20 хвилин до м'якості нарізок, вони повинні віддати рідини свій смак, колір і аромат.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 7
Як тільки компот буде готовий, простерилизуйте банки і кришки будь-яким обраним вами способом.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 8
Перелийте гарячий компот в банки.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 9
Відразу ж закрийте ємності гарячими кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте охолонути, а після перенесіть в комору або підвал.
компот з яблук, груш і слив - фото крок 10
Компот з яблук, груш і слив на зиму повністю готовий! Відкривайте баночку з заготівлею в зиязикай час.

Схожі рецепти