Компот на зиму з яблук і груш
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний фруктовий компот можна заготовити на зиму з яблук і груш. Такому напою в зиязикай час будуть раді всі ваші домочадці, особливо якщо ви подасте його в теплому вигляді і зі свіжою випічкою.
Розрахунок інгредієнтів вказана для ємності об'ємом 1 літр. Бажано вибирати яблука кисло-солодких сортів, особливо якщо груші при цьому дуже соковиті, медові, щоб нівелювати смак напою. Зберігається заготівля ідеально як в підвалі, погребі, так і при кімнатній температурі. Термін придатності компоту - 1-1, 5 року.
- Яблуко - 2 штуки
- Груша - 2 штуки
- Вода - 700 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте фрукти у воді. Зріжте м'якоть з плодів груш прямо в каструлю, інше видаліть.
Яблуко розрізати на чотири частини, виріжте насіннєві блоки і наріжте четвертинки часточками в ємність.
Всипте цукровий пісок. Якщо яблука солодких сортів, то можете додати пару пучок лимонної кислоти для додання смаку кислинки.
Влийте гарячу воду і відваріть компот з моменту закипання близько 10 хвилин, поки рідина не стане ароматною і смачною. Спробуйте напій на смак. Простерилизуйте банку і кришку.
Перелийте компот в банку, наповнюючи її до верху.
Відразу ж накрийте гарячої кришкою і закрийте за допомогою ключа для консервації або по різьбі. Переверніть ємність дном верх, перевіряючи міцність закачування, потім остудіть і перенесіть в комору або льох.
У зиязикай час відкрийте баночку компоту і насолодитеся його смаком і ароматом.