Рецепт Компот з груш на зиму фото

Компот з груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Рецепти для схуднення
Літні
Заготовки , Напої , Консервація , Компоти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Компот з груш на 2х літрову банку, приготований за цим рецептом, виходить в міру солодкий і дуже ароматний. Це хороший спосіб зберегти урожай плодів. Груші з компоту я використовую для начинки пирогів.

Опис приготування:

Розповім, як приготувати компот з груш на зиму. Груші краще брати стиглі, твердих сортів. Вони не розваряться при стерилізації, залишаться цілими. Компот з груш я спочатку робила просто для розширення асортименту, але потім помітила, що його охоче і швидко випивають. Тому зараз для нас грушевий компот коштує майже першим в списку літніх закаток!

  • Груша - 500 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
компот з груш на зиму - фото крок 1
1. Груші переберіть, видаліть зіпсовані плоди, вимийте.
компот з груш на зиму - фото крок 2
2. Розріжте груші на половинки, видаліть серцевину, насіння.
компот з груш на зиму - фото крок 3
3. У стерилізовані банки закладіть підготовлені груші, цукор, лимонну кислоту. Залийте гарячою водою, прикрийте чистими кришками.
компот з груш на зиму - фото крок 4
4. Поставте банки стерилізувати в гарячу воду. Вода повинна доходити до «плічок банки». Під банку краще підкласти рушник, складене вдвічі. Доведіть воду до кипіння, стерилізують банку протягом 15 хвилин. Засукайте кришку.
компот з груш на зиму - фото крок 5
5. Остудіть банку з компотом при кімнатній температурі. Зберігайте компот в темному і прохолодному місці.

Схожі рецепти