Компот з груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Компот з груш на 2х літрову банку, приготований за цим рецептом, виходить в міру солодкий і дуже ароматний. Це хороший спосіб зберегти урожай плодів. Груші з компоту я використовую для начинки пирогів.
Розповім, як приготувати компот з груш на зиму. Груші краще брати стиглі, твердих сортів. Вони не розваряться при стерилізації, залишаться цілими. Компот з груш я спочатку робила просто для розширення асортименту, але потім помітила, що його охоче і швидко випивають. Тому зараз для нас грушевий компот коштує майже першим в списку літніх закаток!
- Груша - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
1. Груші переберіть, видаліть зіпсовані плоди, вимийте.
2. Розріжте груші на половинки, видаліть серцевину, насіння.
3. У стерилізовані банки закладіть підготовлені груші, цукор, лимонну кислоту. Залийте гарячою водою, прикрийте чистими кришками.
4. Поставте банки стерилізувати в гарячу воду. Вода повинна доходити до «плічок банки». Під банку краще підкласти рушник, складене вдвічі. Доведіть воду до кипіння, стерилізують банку протягом 15 хвилин. Засукайте кришку.
5. Остудіть банку з компотом при кімнатній температурі. Зберігайте компот в темному і прохолодному місці.