Компот з груш і винограду
(покроковий рецепт з фото)
Компот з груш і винограду - смачний напій, який можна пити в літню спеку або заготовити на зиму. Тим більше, що готується він дуже просто. Обов'язково спробуйте!
Якщо ви будете варити компот з винограду і груш, щоб пити вже зараз, то вам необхідно просто відправити ягоди і порізані груші в каструлю з окропом, додати цукор і проварити 10 хвилин. Якщо ж ви хочете заготовити такий компот на зиму, скористайтеся моїм способом. Спосіб незвичайний, але при ньому компот відмінно зберігається, незважаючи навіть на те, що в банках груші, які дуже люблять "підривати" ємності.
- Виноград - 300 грам
- Груша - 4-5 штук
- Цукор - 200 грам
- Кислота лимонна - 2 щіпки
- Вода - 2 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Промийте груші і виноград.
Ягідки винограду відокремте від гілочок.
Груші промийте і поріжте на часточки.
У чисті банки об'ємом 1 літр (у мене 2 баночки) розкладіть порівну підготовлені виноград і груші.
Vskipyatite 2 літра води, залийте окріп в баночки, накрийте кришками і залиште на 10-15 хвилин.
Потім злийте воду з банок в каструлю, додайте цукор і знову доведіть до кипіння.
У кожну баночку покладіть по невеликій щіпці лимонної кислоти, буквально по парі кристаликів, залийте киплячий сироп і тепер уже закатати металевими кришками. Зберігайте компот в темному і прохолодному місці.