Компот з винограду «Ізабелла» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Компот з винограду "ізабелла" мені дуже подобається своєю природною солодкістю і легкої, злегка відчутною терпкуватим. Цей компот варто того, щоб його приготувати!
Рецепт, як приготувати компот з винограду "ізабелла" на зиму, досить простий, але в той же час дуже смачний! Я закочував такий компот в літрові баночки, але можна також закатати в 3-літрові бутилькі, просто пропорційно збільште кількість інгредієнтів.
- Виноград "ізабелла" - 600 грам
- Вода - 2 L
- Цукор - 1 Склянка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кількість інгредієнтів вказана на 2 баночки об'ємом 1 літр.
У кожну баночку покладіть промиті під проточною водою ягідки винограду. Я закладаю приблизно 1/3 обсягу банки, можна трохи більше або менше, все залежить від ваших смакових уподобань.
Залийте баночки крутим окропом і залиште на 15 хвилин.
Потім злийте воду з банок в каструлю, дуже зручно для цього користуватися спеціальною кришкою з дірочками. Додайте 1 стакан цукру і доведіть воду до кипіння.
Залийте киплячу воду назад в банки і закатати металевими кришками. Компот готовий, спочатку він прозорий, але після охолодження придбає красивий ніжно-рожевий колір.