Рецепт Варення з винограду «Ізабелла» фото

Варення з винограду «Ізабелла»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Виноград
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Виноград сорту"Ізабелла" невибагливий і урожай дає відмінний. Аромат винограду насичений і приємний, смак з кислинкою. З такого винограду можна приготувати сік, варення або густий конфітюр.

Опис приготування:

Дуже смачне і ароматне варення без кісточок. Чути легка кислинка. Готове варення добре зберігатися, можна подати до чаю, доповнити сирний десерт, млинці або сирники.

  • Виноград - 3 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
варення з винограду
Підготуємо виноград і цукор.
варення з винограду
Виноград моєму, знімаємо з грона і висипаємо в каструлю.
варення з винограду
Виноград нагріваємо і розминаємо. Масу доводимо до кипіння.
варення з винограду
Перетираем виноградную массу через сито. Виходить виноградний сік з м'якоттю. Сік наливаємо в каструлю з товстим дном або в сотейник і ставимо на вогонь.
варення з винограду
Додаємо цукор. Вийшло 2 L 200 мл. Соку. Додам 1 кг. Цукру.
варення з винограду
Варимо на малому вогні, періодично помішуючи. Готуємо мінімум годину. Консистенція стає густішою.
варення з винограду
Кипляче варення наливаємо в стерильні банки і закочує. Варення з винограду"Ізабелла" готово.

Схожі рецепти