Варення з винограду «Ізабелла»
(покроковий рецепт з фото)
Виноград сорту "ізабелла" невибагливий і урожай дає відмінний. Аромат винограду насичений і приємний, смак з кислинкою. З такого винограду можна приготувати сік, варення або густий конфітюр.
Дуже смачне і ароматне варення без кісточок. Чути легка кислинка. Готове варення добре зберігатися, можна подати до чаю, доповнити сирний десерт, млинці або сирники.
- Виноград - 3 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Підготуємо виноград і цукор.
Виноград моєму, знімаємо з грона і висипаємо в каструлю.
Виноград нагріваємо і розминаємо. Масу доводимо до кипіння.
Перетираем виноградную массу через сито. Виходить виноградний сік з м'якоттю. Сік наливаємо в каструлю з товстим дном або в сотейник і ставимо на вогонь.
Додаємо цукор. Вийшло 2 L 200 мл. Соку. Додам 1 кг. Цукру.
Варимо на малому вогні, періодично помішуючи. Готуємо мінімум годину. Консистенція стає густішою.
Кипляче варення наливаємо в стерильні банки і закочує. Варення з винограду "ізабелла" готово.