Варення з винограду без води
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 9 г. 0 хв.
Ніяка солодкість на світі не зрівняється з домашнім варенням, зробленим своїми руками, тому саме час запастися рецептами його приготування, і я пропоную вам свій варіант - варення з винограду.Опис приготування:
Якщо вам пощастило, так само як і мені, і у вас на ділянці росте соковитий і ароматний виноград, то ви просто зобов'язані спробувати приготувати смачне варення з винограду без води в домашніх умовах. Ну а тим, хто не вирощує цей чудовий фрукт, я раджу дочекатися часу, коли виноград буде коштувати на ринку копійки і також зробити це відмінне ласощі. Варення з винограду виходить дуже соковите і ароматне, я не додаю при варінні воду, так як фрукти самі дають достатньо соку, тому немає необхідності розбавляти насичений смак варення. Якщо ви будете робити його з кислого винограду, то додайте більше цукру, і, навпаки, для солодких ягід його кількість можна зменшити. В іншому цей рецепт приготування варення з винограду без води дуже простий і ви легко з ним впораєтеся.
- Виноград - 1 кілограм (сорту без кісточок)
- Цукор - 3-4 склянок
- Лимон - 1 штука
- Кислота лимонна - 1 щіпка
Насамперед ми акуратно відокремлюємо ягідки від гілочок, це можна зробити руками або ж за допомогою вилки. Коли всі ягоди виявляться в тарілці, перебираємо їх і викидаємо зіпсовані (інакше банки вибухнуть), потім промиваємо виноград.
Лимонкладемо в друшляк і на пару секунд опускаємо в окріп, це дозволить позбутися від воску та інших непотрібних добавок. Після цього нарізаємо лимон на скибочки і кожен ріжемо ще на 3-4 частини.
Перекладаємо лимон в миску з виноградом.
Додаємо цукор і залишаємо фрукти пускати сік на 3-4 часика. Потім ставимо посуд з виноградом на плиту і варимо його 10 хвилин після закипання рідини, після чого знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження. Потім ще раз ставимо варення на вогонь і знову варимо його 10 хвилин, знову даємо охолонути.
Коли варення охолоне, в останній раз ставимо його на плиту і варимо протягом 5 хвилин, після чого додаємо в виноградну масу лимонну кислоту, перемішуємо все і знімаємо з вогню. Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Ось наше ласощі і готово, тепер ми можемо відправити його в прохолодне місце на зберігання, а при необхідності відкрити баночку і подати частування до столу. Смачного!