Варення з білого винограду з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Що, що, що! З винограду теж варять варення. Виходить воно дуже смачним і з тонким ароматом. І взимку, відкривши баночку цього чудесного варення, ви будете згадувати осінні дні і отримувати насолоду.
Зазвичай з винограду роблять сік, вино або закривають на зиму компоти. А адже з цієї смачної ягоди можна зварити відмінне варення! Для варення найкраще підходять сорти винограду з кісточками, в них більше соку і аромату. Але варення з винограду, якщо не прибрати кісточки з ягід, буде гірчити. Тому постарайтеся видалити кісточки, якщо ви вирішили зварити варення. Видалення кісточок не така вже й складна справа і добре заспокоює нерви Готуємо смачне варення і насолоджуємося результатом!
- Виноград - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Ванільна есенція - 0, 5 чайних ложки
Ретельно промиваємо виноград. Можна замочити його на пару годин в воді, а потім вже помити кожну ягідку окремо.
Кісточки з ягід краще прибрати, щоб варення не гірчило. Гострим ножем розрізаємо ягідку і видаляємо кісточки.
Засипаємо ягоди цукром і залишаємо годин на 12, щоб пустили сік.
Потім на середньому вогні доводимо варення до кипіння і зменшуємо вогонь. Варимо, не забуваючи помішувати, приблизно 1 годину 20 хвилин.
Додаємо лимонний сік і варимо ще хвилин 15, потім додамо ванільну есенцію і варимо хвилини 3-4.
Розкладаємо варення в чисті і сухі банки, закриваємо кришками.