Рецепт вишневого варення з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам рецепт вишневого варення з кісточками. Готується воно легко і просто. Таке варення відмінно підійде до будь-якого чаювання і обов'язково сподобається вашій родині. Пробуйте!
Якщо не брати до уваги час настойки варення, готувати його швидко і легко. Ви також можете зварити таке варення і без кісточок. В цьому випадку можна буде насолоджуватися смаком варення без "перешкод" . Таке варення можна подавати до будь-якого чаювання, а також до сиру на сніданок, наприклад. Смачного!
- Вода - 1, 5 склянки
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
1
Вишню помийте, видаліть плодоніжки і зробіть проколи зубочисткою в декількох місцях кожної ягідки.
2
У каструлі закип'ятити воду, додайте вишню і через 1, 5 хвилини злийте воду.
3
Зваріть сироп, для цього візьміть 1, 5 склянки води і 600 г пісочний. Варіть до повного розчинення цукру.
4
Залийте цим сиропом вишню і дайте їй постояти 4 годину. Потім поставте каструлю з вишнею на середній вогонь, доведіть до кипіння, додайте цукор, що залишився і варіть ще 10 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.
5
Потім зніміть з вогню, накрийте каструлю і настоюйте 6 годин. Потім знову поверніть на середній вогонь і після закипання варіть 10 хвилин.
6
Після цього розкладіть ягоди з варення по чистим банкам, а сиропу дайте поваритися ще 15 хвилин, потім залийте ягоди сиропом і закрийте банки.