Кизиловое варення з кісточками «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Кизиловое варення - це делікатес. Ароматне, надзвичайно красиве, дивовижно смачне, кисло-солодке. Обов'язково підготуйте кілька баночок на зиму!
Кизиловое варення - одне з найсмачніших, на мій погляд, поряд з полуничним. Сьогодні воно у мене "п'ятихвилинка" . Але це не означає, що варення потрібно готувати лише п'ять хвилин. Його варять по п'ять хвилин в три заходи. Повірте, п'яти хвилин для будь-якого варення це недостатньо. В цьому випадку ви отримаєте компот з великою кількістю цукру. А це нам не потрібно. Спробуйте приготувати кизил варення за цим рецептом, не пошкодуєте. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три баночки по 500 мл.
- Кизил - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
Відберіть цілі, неушкоджені ягоди кизилу і помийте.
В цукор додайте воду. Поставте каструлю на плиту, доведіть цукор до повного розчинення.
Поставте на плиту, доведіть до кипіння, вогонь зменшіть і варіть протягом 5 хвилин.