Рецепт Кизиловое варення з кісточками «п'ятихвилинка» фото

Кизиловое варення з кісточками «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил, Ягоди
Дієтичне харчування
На полуденок
Заготовки, Варення

Кизиловое варення - це делікатес. Ароматне, надзвичайно красиве, дивовижно смачне, кисло-солодке. Обов'язково підготуйте кілька баночок на зиму!

Кизиловое варення - одне з найсмачніших, на мій погляд, поряд з полуничним. Сьогодні воно у мене "п'ятихвилинка" . Але це не означає, що варення потрібно готувати лише п'ять хвилин. Його варять по п'ять хвилин в три заходи. Повірте, п'яти хвилин для будь-якого варення це недостатньо. В цьому випадку ви отримаєте компот з великою кількістю цукру. А це нам не потрібно. Спробуйте приготувати кизил варення за цим рецептом, не пошкодуєте. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три баночки по 500 мл.

  • Кизил - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 200 мілілітрів
кизиловое варення з кісточками
Відберіть цілі, неушкоджені ягоди кизилу і помийте.
кизиловое варення з кісточками
В цукор додайте воду. Поставте каструлю на плиту, доведіть цукор до повного розчинення.
кизиловое варення з кісточками
Поставте на плиту, доведіть до кипіння, вогонь зменшіть і варіть протягом 5 хвилин.

Схожі рецепти