Кизиловое варення
(покроковий рецепт з фото)
Кизиловое варення - джерело вітаміну С. До того ж, воно відрізняється насиченим смаком і кольором. Поділюся з вами секретом - кизил довго варити не можна, він морщиться і сохне. Тому варення варимо швидко!
Кизил дозріває пізньою осінню, саме тоді ця чудо-ягідка і потрібна найбільше. Вона зміцнює імунну систему і підтримує організм в тонусі. Кизиловое варення допоможе зняти жар і позбутися від бактерій. До того ж, кизил підвищує апетит.
Як готувати кизилове варення? розповідаю:
1. Ягоди відокремте від плодоніжок, промийте і залийте гарячою водою. Дайте настоятися протягом 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб позбутися від рідини.
2. З цукру і води зваріть сироп.
3. У сироп перекладіть наші ягідки і варіть 5-8 хвилин, знімаючи піну шумівкою.
4. Зніміть ягоди в сиропі з вогню, залиште до повного охолодження.
5. Через 5-6 годин поставте варення на маленький вогонь і варіть при слабкому кипінні до готовності.
6. Готове гаряче варення розкладіть в стерилізовані сухі банки і закатати.
7. Банки поставте на рівну поверхню, залиште до повного охолодження.
Кизиловое варення готове. Смачного!
- Кизил - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Вода - 500 мілілітрів
Як готувати кизилове варення? розповідаю:
1. Ягоди відокремте від плодоніжок, промийте і залийте гарячою водою. Дайте настоятися протягом 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб позбутися від рідини.
2. З цукру і води зваріть сироп.
3. У сироп перекладіть наші ягідки і варіть 5-8 хвилин, знімаючи піну шумівкою.
4. Зніміть ягоди в сиропі з вогню, залиште до повного охолодження.
5. Через 5-6 годин поставте варення на маленький вогонь і варіть при слабкому кипінні до готовності.
6. Готове гаряче варення розкладіть в стерилізовані сухі банки і закатати.
7. Банки поставте на рівну поверхню, залиште до повного охолодження.
Кизиловое варення готове. Смачного!