Рецепт Кизиловое варення фото

Кизиловое варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Кизил , Ягоди
Дієтичне харчування
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Кизиловое варення - джерело вітаміну С. До того ж, воно відрізняється насиченим смаком і кольором. Поділюся з вами секретом - кизил довго варити не можна, він морщиться і сохне. Тому варення варимо швидко!

Опис приготування:

Кизил дозріває пізньою осінню, саме тоді ця чудо-ягідка і потрібна найбільше. Вона зміцнює імунну систему і підтримує організм в тонусі. Кизиловое варення допоможе зняти жар і позбутися від бактерій. До того ж, кизил підвищує апетит.

Як готувати кизилове варення? розповідаю:

1. Ягоди відокремте від плодоніжок, промийте і залийте гарячою водою. Дайте настоятися протягом 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб позбутися від рідини.

2. З цукру і води зваріть сироп.

3. У сироп перекладіть наші ягідки і варіть 5-8 хвилин, знімаючи піну шумівкою.

4. Зніміть ягоди в сиропі з вогню, залиште до повного охолодження.

5. Через 5-6 годин поставте варення на маленький вогонь і варіть при слабкому кипінні до готовності.

6. Готове гаряче варення розкладіть в стерилізовані сухі банки і закатати.

7. Банки поставте на рівну поверхню, залиште до повного охолодження.

Кизиловое варення готове. Смачного!


  • Кизил - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Вода - 500 мілілітрів
Кизил дозріває пізньою осінню, саме тоді ця чудо-ягідка і потрібна найбільше. Вона зміцнює імунну систему і підтримує організм в тонусі. Кизиловое варення допоможе зняти жар і позбутися від бактерій. До того ж, кизил підвищує апетит.

Як готувати кизилове варення? розповідаю:

1. Ягоди відокремте від плодоніжок, промийте і залийте гарячою водою. Дайте настоятися протягом 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб позбутися від рідини.

2. З цукру і води зваріть сироп.

3. У сироп перекладіть наші ягідки і варіть 5-8 хвилин, знімаючи піну шумівкою.

4. Зніміть ягоди в сиропі з вогню, залиште до повного охолодження.

5. Через 5-6 годин поставте варення на маленький вогонь і варіть при слабкому кипінні до готовності.

6. Готове гаряче варення розкладіть в стерилізовані сухі банки і закатати.

7. Банки поставте на рівну поверхню, залиште до повного охолодження.

Кизиловое варення готове. Смачного!

Схожі рецепти