Рецепт Варення з винограду з кісточками фото

Варення з винограду з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Фрукти, Виноград
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

З винограду можна приготувати неймовірно смачне варення, але видаляти з кожної ягоди кісточки - справжнє випробування, тому ми не будемо цього робити і приготуємо варення з винограду з кісточками.

Скільки я себе пам'ятаю, на нашій ділянці завжди ріс виноград, він давав такий багатий урожай, що ми вдосталь наїдалися свіжими ягодами, і винограду ще залишалося досить, щоб заготовити його на зиму. Ну а оскільки ніхто не хотів возитися з кісточками і витягувати їх з ягід, то ми справами все заготовки з ними і зараз я поділюся з вами простим рецептом варення з винограду з кісточками. На смак ласощі вони ніяк не впливають, таке варення виходить дуже соковите і ароматне, а кісточки, як з'ясувалося пізніше, навіть корисні, і виноград радять їсти разом з ними. Так що якщо вам, так само як і мені, лінь виколупувати їх з ягід, тоді я з радістю розповім вам, як закатати варення з винограду з кісточками.

  • Виноград - 1 кілограм
  • Цукор - 5 склянок
  • Вода - 3 склянки
  • Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
  • Листя вишневі - 5 штук
варення з винограду з кісточками - фото крок 1
Для початку вибираємо стиглі грона винограду і прибираємо з них побиті або гнилі ягоди.
варення з винограду з кісточками - фото крок 2
Решта стиглі і міцні ягоди також зриваємо і викладаємо в каструльку, ретельно промиваємо їх під водою.
варення з винограду з кісточками - фото крок 3
Тепер беремо іншу каструльку, глибше, наливаємо в неї воду і всипаємо цукор. Ставимо цю суміш на повільний вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи. Як тільки гранули цукру повністю розчиняться, наш сироп готовий.
варення з винограду з кісточками - фото крок 4
У гарячий сироп викладаємо ягоди і знову доводимо масу до кипіння, потім знімаємо з вогню і залишаємо виноград на 6 годин настоюватися.
варення з винограду з кісточками - фото крок 5
Далі додаємо в каструльку вишневе листя, повертаємо її на плиту і знову доводимо до кипіння, варимо протягом 3 хвилин. Цю процедуру слід повторити ще 2 рази з перервою між кожною трихвилинної варінням в 10 годин. Коли будемо ставити варення на вогонь в останній раз, додаємо в нього лимонну кислоту і прибираємо листя вишні. Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Це ароматне сонячне варення відмінно зберігається в будь-якому прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти