Варення з винограду з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
З винограду можна приготувати неймовірно смачне варення, але видаляти з кожної ягоди кісточки - справжнє випробування, тому ми не будемо цього робити і приготуємо варення з винограду з кісточками.
Скільки я себе пам'ятаю, на нашій ділянці завжди ріс виноград, він давав такий багатий урожай, що ми вдосталь наїдалися свіжими ягодами, і винограду ще залишалося досить, щоб заготовити його на зиму. Ну а оскільки ніхто не хотів возитися з кісточками і витягувати їх з ягід, то ми справами все заготовки з ними і зараз я поділюся з вами простим рецептом варення з винограду з кісточками. На смак ласощі вони ніяк не впливають, таке варення виходить дуже соковите і ароматне, а кісточки, як з'ясувалося пізніше, навіть корисні, і виноград радять їсти разом з ними. Так що якщо вам, так само як і мені, лінь виколупувати їх з ягід, тоді я з радістю розповім вам, як закатати варення з винограду з кісточками.
- Виноград - 1 кілограм
- Цукор - 5 склянок
- Вода - 3 склянки
- Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
- Листя вишневі - 5 штук