Компот з винограду на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Найкращий компот з винограду на зиму - приготований за цим рецептом від моєї знайомої молдаванки. Я роблю компот на трилітрову банку з винограду сорту "изабелла", виходить дуже смачно.
Компот з винограду на зиму на трилітрову банку я часто заготовлювала, поки жила на півдні. Зараз виноград вже не висить у мене над головою в альтанці, але всеодно, хоч кілька баночок компоту з винограду на зиму я роблю. Дуже вже він корисний і смачний. Якщо зробите, його концентрованим, то він буде схожий на сік. В будь-якому випадку, він смачніший і корисніший соку з тетрапак. Отже, якщо вам цікаво, то покроковий рецепт компоту з винограду - вашій увазі Успіхів!
- Виноград - 1 кілограм (на 2-х літрову банку)
- Цукор - 300 грам (на 2-х літрову банку)
Приготувати продукти і банки.
Виноград помити і відокремити від гілочок.
У стерильні банки розкладаємо виноград.
Гарячим сиропом з води і цукру заливаємо виноград в банках, наполягаємо 15 хвилин.
Сироп знову злити в каструлю і прокип'ятити 2 хвилини.
Залити сироп у банки, закатати. Смачного!