Рецепт Компот з яблук і винограду на зиму фото

Компот з яблук і винограду на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Виноград
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Сьогодні поділюся відмінним рецептом приготування компоту з яблук і винограду на зиму, дуже ароматного, легкого, в міру солодко. Приготувати такий компот можна дуже просто і швидко.

Опис приготування:

Раніше я дуже любила компоти з одним якимось фруктом або ягодою, у мене стояли компоти з вишнею, з яблуками, з абрикосами. Зараз мені хочеться комбінувати в банках кілька смаків і отримувати різні компоти. Варіант приготування компоту з яблук і винограду на зиму мені подобається поєднанням смаків кисло-солодких яблук і солодкого винограду. Якщо хочете додати більше кислинки або ж якщо яблука не кислі, то покладіть в кожну банку по скибочці лимона.

  • Вода - 6 літрів
  • Виноград - 300 грам
  • Яблука - 300-400 грам
  • Цукор - 2 склянки
компот з яблук і винограду на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Виноград вибирайте солодкий, а яблука кислуваті, так буде дуже смачно!
компот з яблук і винограду на зиму - фото крок 2
Яблука промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевинку.
компот з яблук і винограду на зиму - фото крок 3
Банки об'ємом 3 літра простерилизуйте будь-яким зручним способом, в кожну банку покладіть половину підготовлених яблук, а також ягідки винограду, які відокремте від гілочки і промийте.
компот з яблук і винограду на зиму - фото крок 4
У кожну банку всипте по 1 склянці цукру.
компот з яблук і винограду на зиму - фото крок 5
Залийте банки окропом до самого верху.
компот з яблук і винограду на зиму - фото крок 6
Засукайте банки металевими кришками. Якщо боїтеся, що банки вибухнуть, можна зробити трохи по-іншому: залийте окропом, потримайте хвилин 15, потім злийте воду, перекипятите, знову залийте і вже тоді закатати. Але у мене зазвичай банки стоять і без цього.

Схожі рецепти