Компот з яблук і винограду на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся відмінним рецептом приготування компоту з яблук і винограду на зиму, дуже ароматного, легкого, в міру солодко. Приготувати такий компот можна дуже просто і швидко.
Раніше я дуже любила компоти з одним якимось фруктом або ягодою, у мене стояли компоти з вишнею, з яблуками, з абрикосами. Зараз мені хочеться комбінувати в банках кілька смаків і отримувати різні компоти. Варіант приготування компоту з яблук і винограду на зиму мені подобається поєднанням смаків кисло-солодких яблук і солодкого винограду. Якщо хочете додати більше кислинки або ж якщо яблука не кислі, то покладіть в кожну банку по скибочці лимона.
- Вода - 6 літрів
- Виноград - 300 грам
- Яблука - 300-400 грам
- Цукор - 2 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Виноград вибирайте солодкий, а яблука кислуваті, так буде дуже смачно!
Яблука промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевинку.
Банки об'ємом 3 літра простерилизуйте будь-яким зручним способом, в кожну банку покладіть половину підготовлених яблук, а також ягідки винограду, які відокремте від гілочки і промийте.
У кожну банку всипте по 1 склянці цукру.
Залийте банки окропом до самого верху.
Засукайте банки металевими кришками. Якщо боїтеся, що банки вибухнуть, можна зробити трохи по-іншому: залийте окропом, потримайте хвилин 15, потім злийте воду, перекипятите, знову залийте і вже тоді закатати. Але у мене зазвичай банки стоять і без цього.