Компот з винограду і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний компот на зиму з винограду і яблук готується буквально за 20 хвилин. Вам не потрібно буде стерилізувати банки в каструлі, компот заливається в них гарячим, свіжозвареним і відразу закочується.
Барвистий фруктово-ягідний напій можна закатати на зиму, щоб в холодну пору продегустувати ароматний компот і згадати смак літа, а заодно, наповнити свій організм корисними вітамінами і мікроелементами.
- Виноград - 200 грам
- Яблука - 2-3 штук (будь-якого сорту)
- Вода - 0, 7 L
- Цукор - 80 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти. Сорт винограду, як і сорт яблук, може бути будь-яким, головне - пробуйте продукти на смак, щоб знати, яка кількість цукру буде необхідно.
Відокремте ягоди винограду від кистей, промийте їх у воді.
Пересипьте їх в каструлю. Слідом промийте яблука, розрізаючи і очищаючи їх від насіння. Наріжте скибочками в каструлю.
Влийте теплу воду, додайте цукор і лимонний сік. Сік можна замінити двома пучками лимонної кислоти, але обов'язково пробуйте компот на смак, щоб при необхідності його відкоригувати.
Помістіть каструлю на плиту і відваріть компот протягом 15-20 хвилин до м'якості яблучної нарізки.
Обшпарте банку і кришку окропом, влийте в неї киплячий компот.
Накрийте кришкою і відразу ж закрутіть кришку ключем для консервації.
Дайте заготівлі охолонути і після перенесіть її в місце зберігання: кладовую, підвал, льох. Відкривайте в зиязикай час і насолоджуйтеся смаком літа!