Рецепт Компот з винограду і яблук фото

Компот з винограду і яблук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Яблука, Виноград
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Заготовки, Консервація

Ароматний компот на зиму з винограду і яблук готується буквально за 20 хвилин. Вам не потрібно буде стерилізувати банки в каструлі, компот заливається в них гарячим, свіжозвареним і відразу закочується.

Барвистий фруктово-ягідний напій можна закатати на зиму, щоб в холодну пору продегустувати ароматний компот і згадати смак літа, а заодно, наповнити свій організм корисними вітамінами і мікроелементами.

  • Виноград - 200 грам
  • Яблука - 2-3 штук (будь-якого сорту)
  • Вода - 0, 7 L
  • Цукор - 80 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
компот з винограду і яблук - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Сорт винограду, як і сорт яблук, може бути будь-яким, головне - пробуйте продукти на смак, щоб знати, яка кількість цукру буде необхідно.
компот з винограду і яблук - фото крок 2
Відокремте ягоди винограду від кистей, промийте їх у воді.
компот з винограду і яблук - фото крок 3
Пересипьте їх в каструлю. Слідом промийте яблука, розрізаючи і очищаючи їх від насіння. Наріжте скибочками в каструлю.
компот з винограду і яблук - фото крок 4
Влийте теплу воду, додайте цукор і лимонний сік. Сік можна замінити двома пучками лимонної кислоти, але обов'язково пробуйте компот на смак, щоб при необхідності його відкоригувати.
компот з винограду і яблук - фото крок 5
Помістіть каструлю на плиту і відваріть компот протягом 15-20 хвилин до м'якості яблучної нарізки.
компот з винограду і яблук - фото крок 6
Обшпарте банку і кришку окропом, влийте в неї киплячий компот.
компот з винограду і яблук - фото крок 7
Накрийте кришкою і відразу ж закрутіть кришку ключем для консервації.
компот з винограду і яблук - фото крок 8
Дайте заготівлі охолонути і після перенесіть її в місце зберігання: кладовую, підвал, льох. Відкривайте в зиязикай час і насолоджуйтеся смаком літа!

Схожі рецепти