Компот з винограду з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніший напій на зиму - компот з білого винограду і яблук! Це поєднання настільки ідеально, що навіть примхливі діти дегустують ароматний напій із задоволенням.
Кількість інгредієнтів вказана на банку обсягом 1 літр. Якщо ж ви хочете заготовити напій в ємності по 2 або 3 L, то збільште в кілька разів кількість інгредієнтів. Замість лимонної кислоти допустимо використовувати лимонний сік. Сорт винограду може бути будь-яким, але найсмачніше компот з білого винограду.
- Яблуко - 2 штуки
- Виноград - 120-150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 600-700 мілілітрів
- Кислота лимонна - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь закип'ятіть чайник з водою.
Ягоди винограду зніміть з кисті, промийте у воді і всипте в чисту, промиту ємність.
Яблука промийте, розріжте кожне на чотири частини і зріжте насіннєві блоки. Наріжте кожну четвертинку скибочками і висипте в ємність до винограду.
Влийте в банку окріп до верху, підставляючи під неї ніж або досочку, щоб вона не лопнула. Накрийте металевою кришкою і дайте пропаритися близько 7-8 хвилин.
Потім злийте рідину в каструлю і ще раз закип'ятити, а в банку всипте цукор і лимонну кислоту. За бажанням цукор і кислоту можна всипати в киплячу рідину в каструлі, створюючи сироп.
Залийте пропарені ягоди і фрукти в банку киплячою рідиною до верху.
Відразу ж закатати за допомогою ключа для консервації або перейдіть кришку по різьбі. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в місце зберігання.
Термін придатності компоту - 1 рік. По бажанню, після розтину його можна підігріти і продегустувати теплим в зиязикай час.