Компот із слив і груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Компот із слив і груш - дуже вдале поєднання. Компот виходить дуже смачним, ароматним, чому б не заготовити пару баночок на зиму? Якщо у вас ще залишилися такі фрукти, тоді вперед!
Компот із слив і груш - один з улюблених у моєї дитини, тому я обов'язково намагаюся приготувати його щороку хоч трохи. Готувати такий компот можна двома способами - відразу закладаючи фрукти і цукор в банки і заливаючи окропом, або ж проварюючи фрукти, і вже готовий компот розливаючи по банкам. Другий варіант мені подобається більше, мені здається, так компот виходить більш насиченим і яскравим за смаком. Пробуйте!
- Груші - 3 штуки
- Зливи - 300 грам
- Цукор - 2/3 склянки
- Вода - 2 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зливи я використовую кисло-солодкі, груша досить солодка.
Грушу промийте, поріжте на часточки.
Зливи промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки.
Vskipyatite 2 л води, відправте в неї фрукти і цукор. Кількість цукру можна варіювати на свій смак. До речі, цукор можна і зовсім не додавати, якщо фрукти солодкі, і ви не любите цукор. Проваріть компот протягом 8-10 хвилин.
Коли компот отримає ніжний рожевий відтінок, розлийте його по стерилізованим баночках. Фрукти модно в баночки не класти, а налити тільки компот, але я все ж кладу, щоб під час охолодження компот ще більше наситився ароматами сливи та груші.
Засукайте баночки металевими кришками і відправте в прохолодне місце.