Рецепт Компот із слив і груш на зиму фото

Компот із слив і груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива , Груша
Дієтичне харчування
Для дітей , Літні
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Компот із слив і груш - дуже вдале поєднання. Компот виходить дуже смачним, ароматним, чому б не заготовити пару баночок на зиму? Якщо у вас ще залишилися такі фрукти, тоді вперед!

Опис приготування:

Компот із слив і груш - один з улюблених у моєї дитини, тому я обов'язково намагаюся приготувати його щороку хоч трохи. Готувати такий компот можна двома способами - відразу закладаючи фрукти і цукор в банки і заливаючи окропом, або ж проварюючи фрукти, і вже готовий компот розливаючи по банкам. Другий варіант мені подобається більше, мені здається, так компот виходить більш насиченим і яскравим за смаком. Пробуйте!

  • Груші - 3 штуки
  • Зливи - 300 грам
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Вода - 2 L
компот із слив і груш на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зливи я використовую кисло-солодкі, груша досить солодка.
компот із слив і груш на зиму - фото крок 2
Грушу промийте, поріжте на часточки.
компот із слив і груш на зиму - фото крок 3
Зливи промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки.
компот із слив і груш на зиму - фото крок 4
Vskipyatite 2 л води, відправте в неї фрукти і цукор. Кількість цукру можна варіювати на свій смак. До речі, цукор можна і зовсім не додавати, якщо фрукти солодкі, і ви не любите цукор. Проваріть компот протягом 8-10 хвилин.
компот із слив і груш на зиму - фото крок 5
Коли компот отримає ніжний рожевий відтінок, розлийте його по стерилізованим баночках. Фрукти модно в баночки не класти, а налити тільки компот, але я все ж кладу, щоб під час охолодження компот ще більше наситився ароматами сливи та груші.
компот із слив і груш на зиму - фото крок 6
Засукайте баночки металевими кришками і відправте в прохолодне місце.

Схожі рецепти