Варення з груш і слив
(покроковий рецепт з фото)
Одне з моїх улюблених поєднань. Варення виходить дуже смачне і ароматне. Груша і зливу вдало доповнюють один одного, а варення має насичений і яскравий смак.
Готове варення можна зберігати при кімнатній температурі всю зиму. Таке варення ідеально доповнить домашнє чаювання і нагадає про літо. Рецепт простий. Кількість інгредієнтів можна коригувати за смаком. З даної кількості фруктів виходить, приблизно, 1 літр і 200 мл. Варення.
- Груша - 1 кілограм
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Підготуємо інгредієнти.
Серцевину з груш видаляємо. Груші нарізаємо шматочками і кладемо їх в каструлю з товстим дном.
Додаємо сливу без кісточок.
Насипаємо цукор і ставимо каструлю на вогонь.
Готуємо на мінімальному вогні.
Варення варимо близько години, коли воно стало густіше, перемішуємо.
Кипляче варення розливаємо в стерильні банки і закочує. Готово!