Рецепт Варення з груш і слив фото

Варення з груш і слив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Слива, Груша
Літні
Заготовки, Варення

Одне з моїх улюблених поєднань. Варення виходить дуже смачне і ароматне. Груша і зливу вдало доповнюють один одного, а варення має насичений і яскравий смак.

Готове варення можна зберігати при кімнатній температурі всю зиму. Таке варення ідеально доповнить домашнє чаювання і нагадає про літо. Рецепт простий. Кількість інгредієнтів можна коригувати за смаком. З даної кількості фруктів виходить, приблизно, 1 літр і 200 мл. Варення.

  • Груша - 1 кілограм
  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
варення з груш і слив - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
варення з груш і слив - фото крок 2
Серцевину з груш видаляємо. Груші нарізаємо шматочками і кладемо їх в каструлю з товстим дном.
варення з груш і слив - фото крок 3
Додаємо сливу без кісточок.
варення з груш і слив - фото крок 4
Насипаємо цукор і ставимо каструлю на вогонь.
варення з груш і слив - фото крок 5
Готуємо на мінімальному вогні.
варення з груш і слив - фото крок 6
Варення варимо близько години, коли воно стало густіше, перемішуємо.
варення з груш і слив - фото крок 7
Кипляче варення розливаємо в стерильні банки і закочує. Готово!

Схожі рецепти