Варення зі слив і груш
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, красиве і смачне варення зі слив і груш порадує вас в холодну пору року за чашкою чаю, а влітку стане хорошим доповненням до морозива.
Таке варення готується дуже просто. Що стосується співвідношення слив і груш, то кладіть в пропорції, підходящої для вас. У мене вийшло груш трохи більше. Якщо ви не любите надто солодке варення, то цукру теж багато класти не варто. Груша настільки солодкий плід, що без лимонної кислоти або лимонного соку тут просто не обійтися. Таке варення виходить приємного рожевого кольору з тонкими пластинками груші і скибочками сливи. Найкраще підійде слива "угорка", з якої роблять всім відомий чорнослив. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три баночки місткістю 500 мл.
- Груша - 800 грам (чиста вага після нарізки)
- Слива - 500 грам (чиста вага після видалення кісточок)
- Цукор - 800 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти для варення.
Зливи добре помийте, видаліть гнилі і м'яті плоди.
Груші ретельно помийте.
Зливи розріжте навпіл і видаліть кісточки.
У груш видаліть серцевину. Наріжте груші тонкими пластинками.
Приготуйте сироп. У каструлю насипте цукор.
Налийте в цукор воду і поставте каструлю на плиту. Помішуючи, доведіть цукор до повного розчинення. Сироп готовий.
Викладіть нарізані груші в таз або каструлю, в якій ви будете варити варення. Залийте гарячим сиропом.
Поставте таз на плиту. Доведіть груші в сиропі до кипіння. Вогонь збавте і варіть груші 20 хвилин. Якщо буде піна, то зніміть її.
Додайте в таз з грушею нарізані сливи і акуратно перемішайте.
Варіть груші зі сливами ще 20-25 хвилин на невеликому вогні і вимикайте плиту. Для 10 хвилин до закінчення приготування, додайте в варення лимонну кислоту.
Варення зі слив і груш розкладіть в стерилізовані банки, закатати кришками і зберігайте в прохолодному приміщенні.