Варення з абрикосів і слив
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт простого, але дуже смачного варення з жовтих слив і абрикосів. Такий річний мікс порадує ласунів взимку. Варення приємною консистенції і помірно солодке. Спробуйте!
Для варення вибираємо стиглі фрукти. Кількість цукру можна коригувати за смаком. Зважуємо вже очищені від кісточок фрукти.
- Зливи - 500 грам (вага в очищеному вигляді)
- Абрикос - 500 грам (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 500 грам
Підготуємо інгредієнти.
З сливи видаляємо кісточки і кладемо її в каструлю з товстим дном.
Додаємо часточки абрикоса без кісточок.
Насипаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь.
Слива і абрикос швидко пускають сік, в якому розчиняється цукор. Варення не перемішуємо.
Готуємо на малому вогні близько 30 хвилин.
Кипляче варення розкладаємо по стерильним банкам і закочує металевими кришками.